TV-nieuws

Love Island Nederland

Love Island is van origine een Brits realitydatingprogramma van ITV Studios dat sinds 2019 in Nederland en België te zien is. De deelnemers verblijven in een riante villa op een prachtig eiland om elkaar te leren kennen en koppels te vormen. Door 24 uur per dag tijd met elkaar te besteden leren ze elkaar kennen in de hoop hun ware liefde te vinden. Ze krijgen opdrachten en bombshells die aankomen om te kijken of zij misschien bij iemand in het huis passen. Ook nemen de kijkers deel aan het programma, zij kunnen namelijk stemmen op hun favoriete koppel of Islander om ze in het programma te laten blijven of ervoor te zorgen dat ze het programma verlaten. Uiteindelijk wint het meest populaire koppel een bedrag van €25.000 in de finale. De beide personen in het winnende koppel trekken een kaart met €0 of €25.000 erop. De persoon die de €25.000 kaart heeft kan ervoor kiezen om het samen te delen of het voor zichzelf te houden. Zo komen ze erachter of ze het deden voor de liefde of het geld.

Seizoen 1: 2019

Vanaf 27 mei 2019 was het eerste seizoen van Love Island Nederland & België dagelijks te zien om 21:30 uur op RTL5, Videoland en VIER. Van maandag tot en met zaterdag kwamen de reguliere afleveringen online en op zondag werden we voorzien van een weekoverzicht.

Presentator(en)

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst

Finalisten

Winnaars: Aleksandra en Denzel

Andere finalisten: Martin en Sebastiana, Matthy en Kelly, Rowena en Stenn

Na Love Island

Na Love Island is er altijd een reünie-aflevering met de Love Island-deelnemers. Hier krijgen we ook te horen welke koppels stand hebben gehouden. Ondanks dat sommige koppels tijdens deze aflevering nog wel bij elkaar waren, zijn ondertussen alle vier de finale-koppels uit elkaar.

Seizoen 2: 2019

In 2019 kwam ook het tweede seizoen van Love Island Nederland & België op de buis. Vanaf 23 september konden we genieten van één van onze favoriete programma’s. Het seizoen begon met de volgende singles: Thijs, Daniël, Victoria, Ray, Sha, Lisa, Alicia, Luca, Melody, Mac en Ziggy.

Presentator(en)

Monica Geuze

Finalisten

Winnaars: Floor en Daniël

Andere finalisten: Lisa en Thijs, Nick en Alicia, Ziggy en Victoria

Na Love Island

We kunnen mededelen dat ook de koppels van seizoen 2 het niet hebben gered. Alle koppels die in de finale stonden zijn ondertussen weer uit elkaar.

Seizoen 3: 2020

Op 31 augustus 2020 startte het derde seizoen van Love Island Nederland & België. Wederom verscheen het programma dagelijks om 21:30 uur op RTL5, Videoland en VIJF met op zondag wederom een weekoverzicht. Het was een seizoen zoals alle anderen, echter was er één ding anders. Deelnemer Remco loog namelijk het hele programma voor, hij zou namelijk al een meid thuis hebben zitten. Dit is ook de reden dat hij het programma moest verlaten. Het seizoen begon met de volgende singles: Mert, Raphaëlla, Giuliano, Joan, Lisa, Mattheüs, Imen, Remco en Josephine-Charlotte.

Finalisten

Winnaars: Mert Okatan en Joan Pronk

Andere finalisten: Eilish en Gianni, Mattheüs en Jaimy, Feline en Giuliano

Na Love Island

Dit seizoen was een groter succes dan de voorgaande seizoenen. Ondanks dat de slagingskans van het programma nog steeds niet groot is, hield er na dit seizoen wel één koppel stand. Eilish en Gianni zijn anno 2022 nog steeds bij elkaar.

Seizoen 4: 2021

Op 23 mei 2021 verscheen het vierde seizoen van Love Island Nederland & België op Videoland. Elke dag was het programma om 20:00 uur te zien. Het programma begon met de volgende singles: Rowenna, Ali, Minn, Job, Nina, Morris, Rosa, Jim, Yasmin en Joey.

Presentator(en)

Holly Mae Brood

Finalisten

Winnaars: Job en Esmee

Andere finalisten: Donny en Rowenna, Paul en Nina, Deniz en Loesje

Na Love Island

Dit seizoen leek de meest succesvolle slagingskans aller tijden te hebben, maar na een tijdje liep het toch mis. Al snel zetten Deniz en Loesje een punt achter hun relatie, Paul en Nina konden hun draai ook niet vinden en na een lange tijd gingen zelfs Job en Esmee uit elkaar. Alleen Donny en Rowenna zijn anno 2022 nog bij elkaar.

Seizoen 5: 2022

Op 11 juli 2022 verscheen de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Love Island Nederland & België op Videoland. Wederom hebben wij elke dag kunnen genieten van de Islanders. Elk seizoen komt ook de bekende Casa Amor terug, een soort mini Temptation Island binnen het programma. De mannen en vrouwen worden van elkaar gescheiden om naar een andere villa te vertrekken met nieuwe mannen of vrouwen. Hier kunnen ze kijken of ze iemand kunnen vinden die beter bij hen past dat hun koppelpartner. Dit seizoen zat Casa Amor vol met deelnemers uit eerdere seizoenen. Het seizoen begon met de volgende singles: Sunita, Mehti, Tene, Gideon, Manon, Lennert, Kimberly, Merijn, Marvin, Amandine, Fé en Jules.

Presentator(en)

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst

Finalisten

Winnaars: Jotti en Cas

Andere finalisten: Fé en Lennert, Sunita en Mert, Imen en Nathan

Na Love Island

Love Island is nog maar net voorbij, dus of de koppels stand gaan houden blijft nog de vraag. Voor nu is elk koppel nog steeds een koppel. Ook zijn er twee koppels buiten de finale gevormd: Amandine en Jules en Lio en Marvin.

Het nieuwe seizoen van Love Island Nederland & België

De grote vraag is natuurlijk: wanneer kunnen we een nieuw seizoen verwachten. Dan moeten wij je helaas teleurstellen. Het afgelopen seizoen is nog maar net ten einde, dus er is nog niks bekend over een nieuw seizoen.

Fragmenten

Jotti en Cas winnen Love Island 2022

Remco deelt de waarheid

De nieuwe bombshells zijn toch anders dan verwacht