Crime

Man Rens Kroes in hoger beroep na schuldig bevonden aan verkrachting

De man van Rens Kroes, Sid, werd in 2019 door de rechtbank Amsterdam schuldig bevonden aan verkrachting. Nadat hij zijn straf kreeg te horen is hij in hogerberoep gegaan. Grote kans dat je hier tot deze week nog niet eerder van hebt gehoord, dat is namelijk pas deze week bekend geworden via rechtbankdocumenten.

Man Rens Kroes schuldig bevonden

Bekende foodblogger Sid, de echtgenoot van Rens Kroes – de zus van – is in april 2019 schuldig bevonden aan verkrachting. Het incident vond op 9 september 2016 plaats in Amsterdam. Hij heeft toen een vrouw bij haar keel hebben gegrepen en haar gedwongen seks met hem te hebben. “Ik breek je nek als je je beweegt”, “ik vermoord je serieus” en “ik wil diep in je komen”, waren dingen die hij tegen haar zei. Tot deze week wist niemand hier vanaf. Op verzoek van Yvonne Coldeweijer zijn de rechtbankdocumenten gepubliceerd.

24 maanden cel

Nadat Sid in 2019 zijn straf te horen kreeg, een gevangenisstraf van 24 maanden, is hij in hoger beroep gegaan. Op 7 maart van dit jaar liet het gerechtshof in Amsterdam weten getuigen te willen horen en dat is nu gebeurd. Er wordt een nieuwe zitting gepland, maar een datum is er nog niet.

Rens en Sid zijn al zo’n vijftien jaar samen, waarvan vijf getrouwd. De zus van Doutzen was dus ook al op de hoogte van de beschuldiging voordat hun dochter werd geboren. Ja, je leest het goed, ze is bij hem gebleven terwijl ze wist van zijn vieze praktijken.