Entertainment

Nicol Kremers houdt PTSS over aan weerzien met Peter Gillis

Nicol Kremers PTSS

Wouter van Dort, de manager van Nicol Kremers, laat weten dat het niet goed gaat met Nicol. Dit zou komen door haar recente confrontatie met haar ex Peter Gillis in de rechtbank van Utrecht. Eerder werd al bekend dat de publicatie van haar boek met deze reden wordt uitgesteld, maar er blijkt meer aan de hand. Na het weerzien van Peter zou Nicol opnieuw worden behandeld voor PTSS. Dit meldt Wouter aan RTL Boulevard.

Mishandeling

In juni werd bekend dat Nicol Kremers meerdere aangiftes heeft gedaan tegen haar ex-vriend Peter Gillis. Het gaat om tien gevallen van bedreiging en mishandeling, waarvan Peter voor één van die tien wordt vervolgd.

De rechtszaak zou op 29 augustus plaatsvinden, maar er is wat vertraging. Dit heeft te maken met het feit dat er nader onderzoek nodig is na de aangifte. “Zodra er meer bekend is over het verdere verloop van de zaak zullen wij dat melden”, vertelde het Openbaar Ministerie destijds.

Terugval

Wouter van Dort meldt dat Nicol destijds is behandeld voor PTSS, die ze over heeft gehouden aan de vermeende fysieke en mentale mishandeling. Nicol moet volgens haar manager opnieuw worden behandeld na het weerzien van Peter in de rechtbank twee weken geleden. “Het ging heel goed, maar je merkt dat bepaalde terugvallen mogelijk zijn, omdat ze dan te veel geconfronteerd wordt met het verleden”, zegt hij tegen RTL Boulevard.

De uitspraak in het, door Peter aangespannen, kort geding volgt op 30 november.

Het boek van Nicolleke

Eerder vandaag meldde het AD dat Nicol de lancering voor haar boek Het boek van Nicolleke: mijn waarheid, mijn overwinning nog even uitstelt. Volgens het management van Nicol heeft het uitstellen niks te maken met de uitspraak in het kort geding die nog moet volgen. “We hebben dat juist niet afgewacht omdat het dan weer lijkt of we reageren op die uitspraak”, zegt Wouter tegen het AD. “We hebben gewoon gezien dat het sinds die rechtszaak, toen ze weer met hem werd geconfronteerd en zelfs werd uitgelachen, niet goed gaat met haar. Nu het boek lanceren zou nieuwe spanningen met zich meebrengen.”

Op de vraag van RTL Boulevard of het boek überhaupt het daglicht nog gaat zien, zegt Wouter het volgende: “Ik zou niet weten waarom niet. Ik voorzie niet echt problemen waardoor het niet zou kunnen.” Maar toch lijkt hij ergens ook al terug te krabbelen. “Het zou ook een mogelijkheid kunnen zijn dat ze zegt: ‘Ik heb van deze behandelingen geleerd dat ik misschien het verleden met rust moet laten en naar de toekomst moet kijken.’ Uiteindelijk kunnen we haar daarin adviseren, maar het is en blijft haar keuze.” 

De manager hamert erop dat de autobiografie ‘niet ten koste van haarzelf’ moet gaan. “Dat is het niet waard, natuurlijk.”

Beeld: Instagram @kremersnicol