Entertainment

Nicol Kremers stelt publicatie boek uit: ‘Brengt nieuwe spanningen’

uitstel boek nicol kremers

Nicol Kremers stelt de publicatie van haar autobiografie over haar ex Peter Gillis voorlopig uit. Ze zou momenteel 'door een zware, emotionele periode' gaan en stelt de publicatie van haar boek uit tot 'ergens volgend jaar' om 'nieuwe spanningen' te voorkomen. Dit meldt het AD.

Peter vs Nicol

Vanaf het moment dat Peter Gillis en Nicol Kremers ‘als vrienden’ uit elkaar gingen, liggen de twee in strijd met elkaar. Nicol heeft meerdere aangiftes wegens mishandeling en bedreiging gedaan tegen haar ex. In de serie Massa is Kassa wordt Nicol ook nog regelmatig belachelijk gemaakt.

Op Instagram vertelde RealityFBI dat Peter ruim 1,7 miljoen euro eist van Nicol. “Vanwege vermeende schending van een vaststellingsovereenkomst die ze tekenden bij het einde van hun relatie in februari.” Nicol zou zich niet mogen uitlaten over haar relatie met Peter. Als dit inderdaad het geval is, heeft zij zich daar vrij weinig van aangetrokken. Ze zou in veertien interviews de inhoud van deze overeenkomst hebben geschonden.

Peter berekent tienduizend euro voor elke overtreding. De duur van de overtreding, verhoogt het bedrag. Dit resulteert in een bedrag van 1,7 miljoen euro. Hij eiste dat Nicol binnen drie dagen betaalt, anders volgen er juridische stappen. Nicol weigert echter om dit bedrag te betalen. Ook wil Peter vooraf inzage in het boek dat Nicol uit wil brengen, waarin zij ook haar relatie met Gillis bespreekt.

En de juridische stappen waar Peter mee dreigde zijn voortgezet: hij heeft een kort geding aangespannen tegen Nicol. De twee stonden twee weken geleden lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht.

Het boek van Nicolleke

In september kondigde Nicol aan dat zij een boek uit gaat brengen waarin ze haar verhaal vertelt over haar verleden. In Het boek van Nicolleke: mijn waarheid, mijn overwinning zal haar ex-vriend Peter dan ook zeker voorbijkomen. Volgens Peter is het noodzakelijk dat hij eerst kan controleren of er dingen in het boek staan, waarvan hij niet wil dat die naar buiten komen. Het boek van Nicol zou namelijk wel eens de tv-ondergang van Peter kunnen betekenen.

Het lijkt erop dat Peter zijn zin krijgt: Nicol stelt de lancering voor haar nieuwe boek namelijk uit. Volgens het management van Nicol heeft het uitstellen niks te maken met de uitspraak in het kort geding die nog moet volgen. “We hebben dat juist niet afgewacht omdat het dan weer lijkt of we reageren op die uitspraak”, zegt Nicols manager Wouter van Dort. “We hebben gewoon gezien dat het sinds die rechtszaak, toen ze weer met hem werd geconfronteerd en zelfs werd uitgelachen, niet goed gaat met haar. Nu het boek lanceren zou nieuwe spanningen met zich meebrengen.”