Aangifte wegens mishandeling: wordt Peter Gillis vervolgd?

Entertainment
dinsdag, 05 december 2023 om 13:40
ontwerp zonder titel 2023 12 01t152927948
De rechter heeft in het kort geding van Peter Gillis besloten dat zijn ex-vriendin, Nicol Kremers, zich moet houden aan de opgestelde geheimhoudingsplicht. Beide partijen hebben hiervoor getekend in een vaststellingsovereenkomst. Maar dit was waarschijnlijk niet de laatste keer dat de twee tegenover elkaar in de rechtbank staan. Nicol heeft aangifte gedaan tegen Peter wegens mishandeling. Hoe groot is de kans dat Peter hiervoor wordt vervolgd?

Vaststellingsovereenkomst

Nicol Kremers heeft plannen om een boek uit te brengen. In H et boek van Nicolleke: mijn waarheid, mijn overwinning vertelt de ex-vriendin van Peter Gillis haar hectische verleden. Ook haar relatie met Peter Gillis komt hierin aan bod, maar daar is de Massa is Kassa- ster absoluut niet van gediend.
Peter heeft namelijk een vaststellingovereenkomst opgesteld waarin staat dat Nicol zich niet uit mag laten over haar relatie met Peter. De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding van Peter en besloten dat Nicol niet langer uitspraken mag doen over de relatie. De eis dat Peter inzage wil in het boek van Nicol heeft de rechter afgewezen.

Het zwijgen opleggen

Nicol beweert dat ze de vaststellingsovereenkomst onder dwang heeft getekend. Ze beschouwt de uitspraak van de rechter dan ook als zeer ernstig, omdat zij van mening is dat dit een eenvoudige manier is om slachtoffers van huiselijk geweld het zwijgen op te leggen. " Het zou nooit mogen gebeuren dat slachtoffers en daders een dermate vaststellingsovereenkomst met elkaar maken om ervoor te zorgen dat er over huiselijk geweld gezwegen wordt " , zegt Nicol tegen RTL Boulevard .
Rob Goossens doet in de Boulevard
-studio een Evert Santegoeds en noemt het besluit van de rechter doodleuk 'vrij goed doordacht'. " Volgens mij heeft op deze manier iedereen z’n zin ."

'Onder druk'

Een bijzondere opmerking, zo oordeelt collega Miljuschka Witzenhausen. " Ja, vind je echt? Stel je voor: je wordt regelmatig door je huis heen getennist, stel je voor dat dat de situatie is, en dan word je onder druk gezet om een geheimhouding te tekenen, misschien al dan niet met een financiële beloning. "
Zo gaat ze verder: " Maar degene die je door het huis tennist zit wel tegenover je. Dan onderteken je dat, waarschijnlijk wel een beetje onder druk. "
Er wordt beweerd dat er ook een financiële beloning aan die verklaring verbonden was. Miljuschka merkt op: " Ja, en dan heb je misschien ook wel die financiële middelen nodig op dat moment. Ze heeft natuurlijk kinderen en dan nu wil je aangifte doen vanwege de dingen die gebeurd zouden zijn, maar mag je er niet over praten en word je eigen weer mentáál mishandeld. "
Daphne Bunskoek: " Maar misschien als Peter wordt vervolgd wel. "

Vervolging Peter

En de kans dat Peter wordt vervolgd vanwege mishandeling is volgens misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp groot. " Die aangiftes zijn al wel gedaan. Justitie is bezig met een onderzoek en de kans dat Peter Gillis daarvoor vervolgd wordt is bijna 100 procent, dus dat gaat gewoon door en misschien dat ze ná die uitspraak wel mag praten, want dan is het een feit. "
Vanwege de zaken die momenteel spelen tussen de twee, heeft Nicol besloten om de publicatie van haar boek nog een tijdje uit te stellen . Volgens de advocaat van Nicol zou de lancering van het boek ‘nieuwe spanningen’ met zich meebrengen.