'Aanrander' Maxime Meiland doet aangifte: biografie uit de handel

Entertainment
door Indy
woensdag, 06 december 2023 om 10:16
maxime meiland aanrander aangifte
De man die, tegen de wil van Maxime Meiland in, gemeenschap met haar zou hebben gehad, doet aangifte wegens smaad en laster. Hij eist ook dat de biografie van Maxime uit de verkoop wordt gehaald. Dit bevestigt Peter Schouten, de advocaat van de man, aan RTL Boulevard.

In de bosjes

Maar wat is er nou gebeurd tussen de twee? Volgens de man in kwestie waren hij en Maxime Meiland allebei vijftien jaar oud toen zij elkaar ontmoetten in Noordwijk. Het bleek heel gezellig te zijn tussen de twee, want niet veel later belandden ze in de bosjes. Hij deelt zijn kant van het verhaal in weekblad Story. “Maxime was duidelijk meer ervaren dan ik. Ze had meer meegemaakt. Ik had voor haar nog maar één keer gemeenschap gehad. Maxime nam het initiatief en begon dingen bij mij te doen, als je begrijpt wat ik bedoel…”
De man zat nog in zijn ontdekkingsfase. Hij vertelt dat hij nog een groentje was en dat Maxime dat overduidelijk niet was. “We gingen in elkaar op en hadden gemeenschap.” Vrienden van de man zaten twintig meter verderop nog te chillen op het bankje en gingen op zoek naar de twee. “Toen ze ons vonden en dichtbij kwamen, zat Maxime bovenop me.”
Van gemeenschap tegen de wil van Maxime in is volgens de man absoluut geen sprake. “In haar boek zegt ze niet dat die jongens ons betrapten en met eigen ogen zagen dat het gemeenschap uit vrije wil was. Ze zat bovenop me, dat was niet tegen haar wil in. We zijn daarna ook gewoon doorgegaan en naderhand ben ik naar huis gegaan.”

Aangifte

Maxime noemt de man in haar boek onder meer een 'ex-bajesklant'. De man heeft in jeugddetentie gezeten en is daarom, naar eigen zeggen, een makkelijk slachtoffer. In eerste instantie wilde de man alleen zijn kant van het verhaal kwijt
, omdat hij er niet mee kan leven dat Maxime dit over hem heeft verteld.
Inmiddels blijkt dat de man een advocaat in de arm heeft genomen. Peter Schouten, de advocaat in kwestie, heeft een sommatie gestuurd naar Maxime, uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf. Dit bevestigd de advocaat aan RTL Boulevard na berichtgeving van Story . De sommatie is afgelopen maandag verstuurd en alle betrokken partijen hebben tot woensdag 17.00 uur de tijd om te reageren.
De eis van de man is fors. Hij eist dat alle exemplaren van de biografie van Maxime uit de handel worden genomen en dat er een rectificatie wordt geplaatst in De Telegraaf . Ook wil hij een materiële en immateriële schadevergoeding.