Advocaat laat zich uit over Marco Borsato: 'Gaat niet goed'

Entertainment
maandag, 08 januari 2024 om 16:06
ontwerp zonder titel 2024 01 05t112409349
Geert-Jan Knoops geeft donderdagochtend in het NPO Radio 1-programma Sven Op 1 zijn mening over de strafzaak tegen Marco Borsato. De zanger wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor ontucht met een minderjarige.

Gaat niet goed

In september werd onthuld dat het Openbaar Ministerie (OM) Marco verdenkt van onzedelijke handelingen met een minderjarig meisje . De aangifte tegen Marco kwam voort uit berichten over grensoverschrijdend gedrag van de zanger, die al enkele maanden circuleerden op online roddelkanalen.
In de podcast geeft zijn advocaat Geert-Jan Knoops aan dat Marco Borsato het, gezien de omstandigheden, niet goed maakt. De rechtszaak moet nog beginnen, en het is onzeker of er dit jaar vooruitgang zal zijn. Knoops heeft geen zicht op het tijdschema, omdat dit afhankelijk is van de rechtbankagenda en het vooronderzoek. Hij sluit zelfs niet uit dat de zaak pas in 2025 zal worden behandeld.
Op dit moment rest Marco niets anders dan afwachten. Knoops meldt dat Marco zich niet goed voelt, mede door de enorme druk van de strafzaak. Deze druk beïnvloedt ook zijn vermogen om zijn werkzaamheden uit te voeren. Hoewel Knoops voorzichtig is over de mogelijke uitspraak van de rechter, geeft hij wel aan voldoende argumenten te hebben om Marco's verdediging te voeren.

Klein lichtpuntje

Onlangs was er eindelijk een klein lichtpuntje voor de zanger te midden van alle ellende. De onthulling van de Top 2000-lijst toonde opvallende toenames in populariteit voor de nummers van Marco. " Afscheid nemen bestaat niet " is meer dan 500 plaatsen gestegen, " Rood
" vertoont ook aanzienlijke groei, en zijn bekendste nummer " Dochters
" staat beduidend hoger dan in voorgaande jaren. Dit wijst erop dat de fans Marco nog niet zijn vergeten.