Advocaat Thijs Römer geeft toe: 'Speciale afdeling in de gevangenis'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 19 maart 2024 om 9:45
realitynl 54
Hoewel het nu algemeen bekend is dat Thijs Römer een gevangenisstraf van één maand moet uitzitten, was de afdeling niet uitgesloten. Thijs moet een gevangenisstraf uitzitten voor een zedendelict waarbij drie minderjarige meisjes het slachtoffer zijn geworden.
Het nieuws zou zijn dat Thijs veiligheidsrisico's zou lopen in de gevangenis. Zo vertelt ex-gedetineerde Jurgen Obbens: "Alles wat zeden-gerelateerd is, en zeker ook het onlinemisbruik van minderjarigen, dat ligt heel gevoelig bij mede-gedetineerden. Daar wordt echt op een manier naar gekeken die enige afschuw wekt bij heel veel mensen." Zo denkt misdaad journalist John van den Heuvel dat Thijs mogelijk in een aparte afdeling zijn straf moet gaan uitzitten. "Zedendelinquenten die worden over het algemeen, zeker als er problemen worden verwacht met mede gedetineerde, op een extra zorg afdeling geplaatst," zegt John van den Heuvel bij RTL Boulevard.

Advocaat Thijs Römer

De aannames van of Thijs wel of niet op een speciale afdeling zijn straf moet uitzitten worden bevestigd. De advocate van Thijs geeft toe dat hij op een aparte afdeling zit. Deze afdeling wordt ook wel de 'sobere afdeling' genoemd. De reden waarom Thijs op deze afdeling zou zitten, is dat er geen plek meer zou zijn bij anderen. Gebruikelijk is dat gevangenen in deze afdeling zitten, totdat er plek is op de afdeling waar ze werkelijk moeten zitten. Omdat de straf van Thijs zo kort is, zal hij hier zijn tijd moeten spenderen. De maatregelen op deze afdeling zijn wel strenger, zo hebben gevangenen geen recht op onderwijs. Als de veiligheid van gevangenen in gevaar komt, wordt er maatregelen genomen. Mensen die veroordeeld zijn voor misbruik van minderjarigen zijn niet geliefd bij medegevangene. Bij Thijs is dit niet het geval en zal daarom plaats nemen tussen de andere gevangenen.

Niet in hoger beroep

Thijs liet onlangs weten dat hij het hoger beroep zou intrekken door de gevolgen die de slachtoffers ervaren. Daarover zei hij: "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting van afgelopen zomer."