Makelaar Alex uit Kopen Zonder Kijken over opname in het ziekenhuis: 'Heb heel slecht gelegen'

Entertainment
door Sophie
woensdag, 17 mei 2023 om 16:03
alex van keulen ziekenhuisopname
Alex van Keulen, de makelaar van Kopen Zonder Kijken, heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en vertelt hier open over.

Ziekenhuisopname van Alex

Alex heeft een vrouw, Saskia, en samen hebben ze een pleeggezin. Eerder vertelde hij hier al een keer over. "Vanaf 2014 zijn we serieus met pleegzorg aan de gang gegaan" , begint hij in een gesprek met Story . "Wij hebben gekozen voor langdurige pleegzorg, geen crisis- of weekendopvang, omdat we dat prettiger vonden en op die manier echt iets voor een kind konden betekenen."
Alex is heel erg dankbaar voor zijn vrouw, zonder haar was hij namelijk nooit in aanraking gekomen met pleegzorg. Ze zijn al twintig jaar bij elkaar en hebben samen flink wat te verduren gehad, bijvoorbeeld de ziekenhuisopname van Alex in het verleden. "Ik was door de artsen opgegeven, heb echt heel slecht gelegen."

Ontstoken hartspier

De Kopen Zonder Kijken-makelaar bleek een ontstoken hartspier te hebben. "Daar is een Vlaamse gewichthefster onlangs aan overleden. Je gaat slapen en wordt niet meer wakker, zo snel kan het gaan" , vertelt hij. "Ik had het geluk dat mijn vrouw in de gaten had dat er iets ernstigs aan de hand was, me terug naar het ziekenhuis heeft gereden – ook al hadden de artsen me die middag verteld dat ik een maagzweer had – en toen bleek het foute boel te zijn."
Alex is heel dankbaar dat het uiteindelijk toch goed afliep met hem. "Het klinkt misschien gek, maar het is het mooiste dat me ooit is overkomen. Vanaf dat moment ben ik echt gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen."