Ali B en Jeroen Rietbergen worden door het OM vervolgd voor zedenfeiten

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 14 maart 2023 om 15:14
ali b jeroen vervolgt
Het Openbaar Ministerie heeft een besluit genomen. Ze melden dat ze hebben besloten om twee van de onderzoeken rondom de misstanden bij The Voice of Holland in vervolging te stellen.

Ali B en Jeroen Rietbergen worden vervolgd

Er is eindelijk meer duidelijk in de zaak rondom The Voice of Holland. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om Jeroen Rietbergen en Ali B te vervolgen na de beschuldigingen rondom The Voice of Holland.
Ali B wordt voor drie verschillende zedenmisdrijven vervolgd, waarvan er één is gerelateerd aan het programma. De andere twee vallen hierbuiten. Deze feiten zouden gepleegd zijn tussen 2014 en 2018 in Amsterdam, Heiloo en ergens in het buitenland. Er lag ook een aangifte van een vierde vrouw, maar deze wordt geseponeerd.
Jeroen Rietbergen wordt verdacht van één zedenfeit. Deze zou in 2018 plaats hebben gevonden in en rondom de studio's van The Voice of Holland.

Marco Borsato gaat vrijuit

Marco Borsato was natuurlijk ook een grote naam in deze zaak. In de zaak rondom The Voice of Holland gaat Marco vrijuit, zijn zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Toch gaat hij nog niet volledig vrijuit, er loopt namelijk nóg een zaak tegen Marco naar aanleiding van een aangifte die in december 2021 tegen hem werd gedaan. Marco heeft naar aanleiding hiervan een tegenaangifte van smaad en/of laster gedaan. Deze zijn beide nog in behandeling en hier worden later vervolgingsbeslissingen over genomen.