Ali B laat voor het eerst in lange tijd van zich horen: 'Alles is goed'

Entertainment
dinsdag, 16 januari 2024 om 16:33
ontwerp zonder titel 2024 01 16t155323538
Recentelijk is er op TikTok een video verschenen waarin een influencer genaamd Adje El Jackson Ali B confronteert. "Heel Nederland is tegen jou, maar ik ben met jou", aldus de TikTokker.

The Voice schandalen

Het Openbaar Ministerie startte in april 2022 een onderzoek tegen vier verdachten van zedendelicten rondom het populaire televisieprogramma The Voice of Holland . Tim Hofman bracht in een aflevering van BOOS meerder misstanden aan het licht waarop meerdere aangiftes volgden. Er werden onder meer aangiftes gedaan wegens verkrachting en aanranding tegen oud-The Voice-coaches Ali B en Marco Borsato, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma.
De zaak tegen de regisseur is al eerder geseponeerd en ook Marco wordt niet vervolgd naar aanleiding van de aangiftes. Hij wordt wel vervolgd voor een andere zedenzaak . Ali B en Jeroen worden strafrechtelijk vervolgd en het lijkt erop dat er in de zaak van de regisseur nieuwe getuigen worden verhoord.

Opmerkelijke TikTok

Sinds de beschuldigingen laat Ali B weinig van zich horen. Video's van het voormalig jurylid van The Voice of Holland
verschijnen zelden, dus de TikTok-video van de gebruiker is opmerkelijk interessant.
Het lijkt erop dat Ali B verrast is door de vraag of het goed met hem gaat van de TikTok-gebruiker. Zijn reactie is: " Alles is goed, alles is helemaal top, rustig aan broertje.
" Het management van Ali B bevestigt dat het een video van "recente" datum betreft.

Zedenfeit

Ali B wordt beschuldigd van zedendelicten met drie vrouwen, gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. Eind december is de zittingsdatum bekendgemaakt en Ali heeft zich hier nog niet over uitgelaten.
Bart Swier, de advocaat van Ali B, heeft aan het ANP verklaard dat Ali B " blij " is dat er " eindelijk " een zittingsdatum is vastgesteld voor de zedenzaak waarin hij wordt vervolgd. " Het plannen van de zitting heeft veel te lang geduurd ", aldus Bart.
Naar verwachting zal de zaak behandeld worden op 12 en 13 juni in Haarlem. Bart noemde het tevens " hoogst opmerkelijk " dat het Openbaar Ministerie (OM) van Noord-Holland een van de zedendelicten in verband brengt met The Voice. " Feitelijke onzin, heeft er niets mee te maken ", zegt Bart daarover. De aangeefster deed volgens Bart in 2013 mee aan de talentenjacht. " De vermeende aanranding was vijf jaar later, mei 2018 ", aldus de advocaat. " Nul verband. "