Alles wat er is gebeurd in de rechtszaak van Danny de Munk

Entertainment
door Sophie
donderdag, 20 oktober 2022 om 12:00
danny de munk rechtszaak
Danny de Munk is vandaag in de rechtbank verschenen. Hij wordt verdacht van de verkrachting van een vrouw, maar dat is niet waarom hij hier vandaag was. Hij wil namelijk dat de vrouw in de rechtbank openbaar haar verhaal doet, maar dit wil zij zelf absoluut (nog) niet. Daarom sleept Danny haar vanmiddag voor de civiele rechter om te kijken of hij haar openbaar mag horen.
Danny de Munk komt erg op tijd binnen
Bij de rechtbank stond heel wat pers te wachten totdat Danny de Munk naar de rechtbank in Amsterdam kwam. Uiteindelijk bleek Danny al een tijdje binnen te zijn en te wachten tot de aanvang van de zitting, dit deed hij natuurlijk om de nodige pers te kunnen ontlopen. Op het moment dat Danny de rechtszaal binnenstapt zegt hij iedereen goedemorgen en blijkt dat alleen zijn stem opgenomen mag worden tijdens de zitting.
Trial by media
De advocaten van Danny de Munk hebben een pleidooi genaamd 'trial by media'. Dit betekent dat hij al door de media is veroordeeld. John van den Heuvel en Yvonne Coldeweijer zouden namelijk verschillende uitspraken over hem hebben gedaan die tot grote gevolgen hebben geleid. Dit zonder dat hij überhaupt door de rechtbank is veroordeeld. "Hij heeft geen werk meer, opdrachten zijn afgezegd en hij en zijn gezin worden op social media kapot gemaakt." De agenda voor 2023 van Danny de Munk is leeg en dit is in de afgelopen 40 jaar nog niet gebeurd. Ook vinden de advocaten van Danny dat er eens duidelijk moet worden wie hier nou precies het slachtoffer is.
Danny zocht zelf de media op
De aangeefster heeft al eerder aangegeven dat ze bij een voorlopig getuigenverhoor zich zal beroepen op haar verschoningsrecht. Geen reden voor de advocaten van Danny om het niet in te dienen. Volgens de advocaten van de aangeefster heeft Danny echt zelf de media opgezocht. Dit heeft hij gedaan met de uitspraak die hij deed over juicekanalen, dat ze niets over hem zouden hebben.
Het strafproces laat op zich wachten
Ondertussen zijn we een half jaar verder na de aangifte tegen Danny de Munk, maar er is volgens de advocaten van Danny nog steeds niks gebeurd in het onderzoek. Er is geen enkele vorm van duidelijkheid over de zaak. Ze weten niet of en wanneer het behandeld zal worden, tot die tijd zit Danny in onzekerheid en met een lege agenda. Er zou volgens de advocaat van de aangeefster wel één getuige gehoord zijn, dus er is wel degelijk iets gebeurd.
De advocaat van Danny maakt ook nog even een opmerking tegen de aangeefster dat ze zowel bij John van den Heuvel als bij een vertrouwenspersoon haar verhaal heeft gedaan, dus waarom zou ze dat niet kunnen op de plek waar het hoort, in de rechtbank?
Hierna geeft Danny de Munk nog een emotionele toespraak, waarin hij laat blijken wat er met hem en zijn gezin is gebeurd de afgelopen tijd.
De uitspraak
Over zes weken zal de rechter uitspraak doen of er een openbaar getuigenverhoor zal komen. Op basis hiervan kunnen Danny en zijn advocaten een beslissing maken of er een civiele procedure komt. Er is verder geen duidelijk over wanneer het eventuele strafproces zal gaan beginnen.