Zangeres Anouk over relatieproblemen met man: 'Met een coach gepraat'

Entertainment
dinsdag, 24 oktober 2023 om 16:23
ontwerp zonder titel 13
Anouk staat bekend als een stoere, zelfverzekerde rocker, maar dat is slechts een deel van haar verhaal. Om haar relatie met Dominique te verbeteren, heeft ze de hulp ingeroepen van een communicatiecoach. "Mensen denken dat ik niet op mijn mondje ben gevallen, maar in relaties was ik een beetje vervelend."

'All-in'

Anouk en haar man Dominique, zijn nu alweer een tijdje gelukkig getrouwd, maar dat was wel bijna anders geweest. " Ik vroeg hem na een tijdje om na te denken over wat hij wilde, want hij had een kinderwens en ik was daar wel klaar mee. Maar na twee maanden kwam hij erop terug en zei: ik wil bij jou zijn, met de kinderen. Toen dacht ik: ja, wat is liefde als ik hem zijn wezenlijke wens onthoud?", vertelde de zangeres. "Voor het eerst in mijn leven heb ik een man die altijd blij is om me te zien. Die met open armen op me staat te wachten als ik aan kom rijden. Een man met dezelfde normen en waarden als ik, die in dezelfde tijdzone leeft als ik en niet ‘s middags zijn bed uit komt en naar de studio gaat. Die alles doet met mij en mijn kinderen, een man die all in is. "

Het oplossen waard

Anouk liep in het verleden regelmatig vast in haar vorige relaties, omdat ze liever de vrede in huis wilde bewaren. " Mensen denken dat ik niet op mijn mondje ben gevallen, maar in relaties was ik een beetje een lulletje. Ik heb te veel gepikt en geslikt omdat ik zo graag wilde dat het lukte. Sowieso omdat er kinderen in het spel waren, maar ook voor mezelf.
" Toen het even niet zo lekker liep tussen Anouk en Dominique ging ze er goed bij zitten en nadenken, en heeft ze ervoor gekozen om alles op alles te zetten. " Dus toen we vastliepen, hebben we met zo’n communicatiecoach gepraat. Deze man ging niet vreemd, deed niks verkeerd en ik wist: dit is de moeite van het oplossen waard. Dominique geeft veiligheid en vertrouwen, en dat kende ik helemaal niet zo. "

'We zijn allemaal wel eens bang in de liefde'

Het nieuwe album van Anouk, getiteld Deena & Jim , vertoont zeker overeenkomsten met dit verhaal: als je wilt dat iets verbetert, moet je er zelf actie voor ondernemen. " Het is een album met een boodschap. We zijn allemaal weleens bang in de liefde, bang voor onszelf. Onzeker. En ik zie zoveel mensen die maar blijven afwachten, hopen dat het beter wordt. Daar gaat het over. Je kunt iets veranderen. Altijd. Niet blijven hopen. Gewoon doen. " Voor Anouk zelf heeft het goed uitgepakt. " Toen we elkaar net kenden, riep ik meteen dat het nooit wat kon worden, want ik wilde echt geen Schemmekes heten, haha. En zie me nu, getrouwd en samen een zesde kind. Ik zit nu in de beste jaren van mijn leven. Ik maak de muziek die ik wil en voel me goed over wie ik zelf ben. Ik voelde me altijd schuldig, vooral naar mijn kinderen. Doe ik het wel goed, de impact van die verbroken relaties, de worstelingen van het leven. En nu is er een rustige en veilige basis, waar we allemaal goed op gaan. Mede door Dominique, maar ook doordat ik aan mezelf gewerkt heb. "