Arjen Lubach haalt hard uit naar Roy Donders: 'Cosmetische beunhazen'

Entertainment
door Nienke
woensdag, 20 maart 2024 om 13:08
realitynl 58
Roy Donders oftewel de stylist van het Zuiden, ligt onder vuur in een aflevering van de Avondshow van Arjen Lubach. Lubach weet er geen goed woord over te zeggen, en vind de denkwijze van de realityster meer dan bespottelijk.

Roy Donders inspectie

Begin dit jaar heeft Roy Donders een waarschuwing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg. Zo moest Roy zijn kliniek Donders, genoodzaakt sluiten en dit zal nog wel een tijdje blijven. Zo zet Roy fillers terwijl de kliniek daar niet de juiste papieren heeft. Hij geeft aan dat hij een cursus heeft gevolgd en zegt dat hij in de veronderstelling was dat hij daarom zelf injecties mag zetten. Roy liet zelf weten dat hij wel door wil gaan met het zetten van fillers. Zo acht hij zichzelf wél bekwaam omdat, hij dit al jaren doet en nog nooit heeft gehoord dat iemand klachten heeft. Ook zet hij injecties bij zichzelf en bij zijn vriendin, dit was te zien in een van de afleveringen van de realityserie.

Knutselen

Arjen Lubach laat Roy niet gespaard in zijn wel bekeken Avondshow. Zo zegt hij: "Maar het wordt pas écht gevaarlijk als mensen zonder énige medische opleiding aan je lichaam beginnen te knutselen. Dat mag natuurlijk niet, maar Omroep Brabant kwam erachter dat het wel gebeurt, bijvoorbeeld bij de kliniek van deze vrolijke dondersteen: Roy Donders." Zo negeert Roy de wetgeving over het zetten van cosmetische ingrepen. "Dat is een bekende tv-stylist, die ook een tijdje een kliniek had waarbij hij zélf fillers zette bij mensen, en dat mag dus niet, maar Roy zag het probleem niet zo."

Beunhazen

"We moeten Roy-achtige types een halt toeroepen", aldus Arjen. "Door dit soort cosmetische beunhazen gaan ingrepen dus best vaak fout. Dan zijn er bijvoorbeeld te veel fillers ingespoten of ze spuiten het op de verkeerde plek of het verkeerde materiaal. En heel soms worden mensen dus ook wel eens blind." Er kan veel misgaan als iemand die niet bevoegd is, toch injecties zet. Zo zijn er veel gevolgen zoals: het afsterven van weefsel, het kan in een bloedvat terechtkomen en het veroorzaken van ontstekingen. Zal Roy de rol van 'cosmetische arts' bij zich neerleggen?