Deze BN'ers willen meedoen aan het Eurovisie Songfestival

Entertainment
zaterdag, 07 oktober 2023 om 14:44
0521 eurovisie songfestival
Dit jaar staat de Eurovisie Songfestivalcommissie voor een uitdaging. Er zijn namelijk meer dan 600 inzendingen ontvangen voor het komende festival, wat een recordaantal is. Tal van bekende Nederlanders zien zichzelf al stralen op het Eurovisiepodium. Benieuwd wie er een lied heeft ingezonden?

Numidia

Numidia vergroot haar bekendheid bij het brede publiek dankzij haar deelname aan ' Beste Zangers '. Nu waagt ze zich aan het Eurovisie Songfestival, met de steun van Douwe Bob . Hij nam zelf deel in 2016 en heeft ook voor 2024 een nummer ingezonden. Nu zijn collega van ' Beste Zangers ' ook graag wil deelnemen, maakt Douwe ruimte voor haar. Douwe gunt het Numidia van harte, want hij heeft zelfs meegeholpen aan de totstandkoming van haar liedje. Numidia onthult dat in het nummer 'al haar culturen' zullen worden weerspiegeld. Ze beschrijft het lied als niet al te snel, maar ook niet traag; het bevindt zich volgens haar 'echt een beetje tussenin'. Wij zijn zeer benieuwd!

Bankzitters

Bankzitters het YouTube fenomeen heeft ook de ambitie om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie. Deze groep van vijf vrienden staan bekend om hun online parodieën op boybandliedjes. Vorig jaar behaalden ze succes met drie nummers in de Top2000 , waaronder "Je Blik Richting Mij".

Louisa Janssen

Realityster Louisa Janssen, bekend van programma's zoals ' Louisa & Rowan ' en ' Echte Meisjes in de Jungle ', deelde via Instagram mee dat ze een liedje heeft ingezonden. " Ik besef dat de kans klein is, maar ik wilde het in ieder geval proberen. Nu wacht ik in spanning op een bericht van AVROTROS. " Tot op heden heeft Louisa nog geen significant muzikaal succes behaald. In 2003 nam ze deel aan Idols, maar slaagde niet in de auditieronde. Wij wensen haar veel succes tijdens het selectieproces, waarbij de uitdaging van het Eurovisie Songfestival bijna net zo intens lijkt als overleven in de jungle.

Joost Klein

Joost Klein uit Friesland heeft zijn connecties bij NPO 3FM
gemobiliseerd in een poging zichzelf naar het Eurovisie Songfestival te brengen. Binnen twee weken wist de radiozender 25.000 handtekeningen te verzamelen ter ondersteuning van zijn kandidatuur. Ondanks dat lijkt dit niet doorslaggevend te zijn om de selectiecommissie te overtuigen. AVROTROS heeft aan het ANP laten weten dat elke act een gelijke kans krijgt.

April Darby

April Darby, bekend als musicalster en momenteel te bewonderen in AIDA , ambieert ook een vertegenwoordiging van Nederland op het Eurovisie Songfestival . Eerder schitterde ze in The Bodyguard , en waarschijnlijk herken je haar van haar deelname aan Expeditie Robinson .

Tim Douwsma

In 2014 heeft Tim al eens de punten namens Nederland doorgegeven, maar dat voldoet niet langer aan zijn ambities. Tijdens een uitzending op Radio 5
wordt hem gevraagd of hij een lied heeft ingezonden. " Dat heb ik inderdaad al gedaan
", antwoordt hij. Het feit dat Tim onlangs voor de tweede keer vader is geworden, weerhoudt hem zeker niet van zijn plannen.

The Jordan (Caro Emerald)

Caro Emerald, ook bekend als Caroline van der Leeuw, overweegt serieus deelname aan het Songfestival. Niet onder haar oude artiestennaam, maar met haar nieuwste muzikale project, The Jordan, ziet ze het wel zitten. Tijdens een uitzending op NPO Radio 5 deze zomer liet ze doorschemeren dat ze alleen bereid is deel te nemen als ze het perfecte nummer heeft gevonden. Of ze daadwerkelijk het ideale liedje heeft gevonden en dus een inzending heeft ingestuurd, blijft vooralsnog onbekend.