Code Rood voor de familie Meiland: 'Krijgen pension niet verkocht'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 02 augustus 2024 om 15:24
familie meiland
De familie Meiland heeft hun pension, Code Rosé, al enige tijd te koop staan. Toch lukt het ze niet om deze verkocht te krijgen en ze zijn nu genoodzaakt een drastisch besluit te nemen.

Chateau Meiland

De familie Meiland veroverde de harten van menig televisiekijker met hun avonturen in Chateau Meiland, waar ze een kasteel in Frankrijk kochten, emigreerden en het pand flink onder handen namen. Hun schreeuwerige gedrag en uitbundige persoonlijkheden zorgden voor een kijkcijferhit. Sindsdien zoekt de familie naar nieuwe projecten om in de spotlights te blijven.
Na het succes van het chateau in Frankrijk besloten ze het dichter bij huis te zoeken. Ze kochten een pension in Noordwijk en begonnen aan een nieuwe verbouwing. Dit verouderde pension werd omgetoverd tot hun nieuwste parel: Code Rosé. Hoewel de familie aanvankelijk beweerde er nog jaren te willen blijven, bleek dit avontuur van korte duur. Afgelopen april, slechts een jaar na de feestelijke opening van Code Rosé, stond het alweer te koop.

Code Rood voor de familie Meiland: 'Krijgen pension niet verkocht'

De Meilandjes hadden een bescheiden vraagprijs van twee miljoen euro in gedachten. Maar vier maanden later, en geen enkele koper in zicht, hebben ze de vraagprijs met twee ton verlaagd. Dat meldt Bekende Buren.
Mocht Code Rosé voor de nieuwe vraagprijs verkocht worden, maakt de familie nog steeds winst. Het pand, officieel in handen van Erica’s bedrijf Renkeland B.V., werd eind 2022 voor 1,4 miljoen aangekocht en er rust een hypotheek van 1,6 miljoen op.
Overigens is Code Rosé niet het enige pand waar de Meilandjes moeite mee hebben om het verkocht te krijgen. Het landhuis van Erica en Martien in Noordwijkerhout en de villa van dochter Maxime en haar man Leroy staan nog altijd te koop.