Dagvaarding Maxime Meiland wordt verstuurd naar rechtbank

Entertainment
door Indy
maandag, 18 december 2023 om 15:46
maxime meiland dagvaarding
Maxime Meiland beweert in haar boek dat ze op15-jarige leeftijd is verkracht. De vermeende verkrachter deed onlangs zijn verhaal in de media en ontkent dat hij tegen de wil van de Meiland-ster in gemeenschap met haar heeft gehad. Peter Schouten, de advocaat van de man, laat weten dat de dagvaarding om Maxime voor de rechter te krijgen wegens smaad en/of laster vandaag naar de rechtbank in Den Haag wordt verzonden. Dit laat hij weten aan het ANP.

In de bosjes

Maxime Meiland deelde in haar boek, Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu… Gelukkig! , het verhaal van haar verkrachting. Op 15-jarige leeftijd werd ze, naar eigen zeggen, verkracht door een man en liep ze een enorm trauma op. In haar boek spreekt ze over een ‘ex-bajesklant’ en blijft hij anoniem voor de buitenwereld, maar zijn familieleden en mensen in de omgeving weten wél wie hij is.
Volgens de man richt dit veel schade aan in zijn privéleven, omdat het verhaal volgens hem helemaal niet klopt. De twee zouden met elkaar de bosjes in zijn gedoken, maar alleen met wederzijds goedvinden. Volgens hem zou Maxime zelfs veel meer ervaring hebben op dit gebied. Omdat er volgens de man geen sprake is van verkrachting, heeft hij inmiddels aangifte gedaan tegen Maxime. Hij eist dat het boek van Maxime, waarin ze het verhaal vertelt, uit de boekhandel wordt gehaald en hij eist een rectificatie in De Telegraaf .

Bemiddelaar

Peter Schouten maakte vorige week bekend dat politievertegenwoordiger Ellie Lust als bemiddelaar
op zal optreden tussen Maxime en haar vermeende verkrachter. “ Ik heb een mediationgesprek aangeboden ”, liet zijn advocaat weten. “ Daar heb ik Ellie Lust als bemiddelaar voor gevraagd. En zij heeft toegezegd. Als beide partijen akkoord gaan, kunnen we om de tafel. Dit zou misschien de eerste stap tot een oplossing kunnen zijn.
Blijkbaar is Maxime hier niet op ingegaan, want Peter Schouten heeft vandaag bekend gemaakt dat er een dagvaarding de deur uit is gegaan. Zijn cliënt geen gebruik heeft gemaakt van de bedenktijd die er staat om een aangifte in te trekken, waarmee een dagvaarding de logische volgende stap was. "En de aanklacht ligt bij de recherche" , zegt de advocaat ook. "Maar dat betekent nog niet dat de politie onderzoek gaat verrichten, dat is aan hen."