De Bauers na twintig jaar terug op de buis: ‘Hier knapt een mens van op’

Entertainment
door Lois
vrijdag, 05 april 2024 om 9:06
bauers
Na een afwezigheid van twintig jaar zijn de Bauers weer terug op de Nederlandse televisie met een gloednieuwe realityshow. In "De Bauers - 20 jaar later" krijgen kijkers een kijkje in het dagelijkse leven vol hoogte- en dieptepunten van Frans, Mariska en hun vier jongvolwassen zoons. En het lijkt erop dat ze de harten van het publiek opnieuw veroveren.

Eerste aflevering De Bauers

In de eerste aflevering zien we hoe Frans, die tijdens de opnames bijna vijftig wordt, worstelt met het ouder worden. Ook zijn zonen weten hem op de kast te jagen. Zo wordt benadrukt dat Frans enorm grijs aan het worden is. En ook over zijn gewicht wordt uitgebreid gesproken.
Maar dat is nog niet alles! De camera's volgen Frans terwijl hij samen met zijn zoon op bezoek gaat bij zijn moeder. En wat blijkt? Frans onthult dat hij zijn moeder niet alleen dagelijks bezoekt, maar haar zelfs tot wel dertig keer per dag belt. Natuurlijk vind Frans dat wel gezellig, maar de voornaamste reden is dat de gezondheid van Oma Wies achteruit gaat. "Ze wordt wat vergeetachtig", zegt Christiaan. 

Lastig onderwerp

Oma Wies, nu 78 jaar oud en al sinds 2015 alleen wonend na het overlijden van haar man, voegt ook een vleugje humor toe aan het programma. "Heb je weer schoongemaakt, mam?”, vraagt Bauer aan zijn moeder. "Het is altijd schoon hoor, Frans. Ik hou van blinken, niet van stinken”, lacht ze.
Een ander lastig onderwerp waar de familie mee te maken heeft gehad in de afgelopen jaren is de dood. Samen met zijn zoon Christiaan rijdt Bauer naar het graf van zijn vader. Daar zijn ook plekken voor Bauer en zijn vrouw gereserveerd. Confronterend, vindt Christiaan. Zeker na het herseninfarct van zijn moeder begin 2022. Bauer kijkt er niet zo somber naar: "Aan de andere kant is het ook wel weer heel mooi, want ik ben dan wel weer samen bij mijn vader.”

Groot succes

De eerste aflevering van het langverwachte nieuwe seizoen is meteen een groot succes. Op social media regent het lovende reacties van de kijkers. Zo schrijft iemand op 'X': "Ik vind het nu alweer lekker vrolijke, hilarische tv. Hier knapt een mens van op. #debauers" Een andere fan schrijft, "Wat is het toch een leuke, liefdevolle familie. Gewoon zichzelf, geen poespas. Ik hou ervan. #debauers" En zo volgt een reactie: "Die vier zonen stelen toch wel de show. Wat een leukerds. #debauers" Zo zagen zijn vier zonen er vroeger uit.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…