Expeditie Robinson aflevering 3: 'Pijn en jeuk'

Entertainment
door Eva
maandag, 16 september 2024 om 10:08
expeditie robinson
Alle kandidaten zitten nog in het spel. Verdeeld in twee teams: blauw en rood. Met Thomas, Kiran en Kimmylien op titanen eiland. De deelnemers worden in deze aflevering weer geconfronteerd met een immuniteitsproef en niks gaat zoals verwacht.

Expeditie Robinson aflevering 3

Het is dag vijf van de expeditie. Kimmylien wordt met open arme ontvangen op Titanen eiland door Kiran en Thomas. Team Rood heeft volle vertrouwen in de komende immuniteitsproef. Ze arriveren bij de proef met hun hoofd omhoog en allemaal dragen ze hun bandana over hun gezicht. Maar dit had geen invloed op Team blauw. "Hoe treurig is het dat, dat je van tevoren met elkaar gaat afspreken, laten we allemaal een bandana over ons mond heen doen want dan lijken we stoerder en intimideren we het andere team", zegt Farja Farvardin.
Ze moeten een puzzel maken van 20 bamboe palen. De eerste 18 palen liggen al voor het pakken met de palen kunnen ze een brug maken, een Da Vinci brug. De brug moet geplaatst worden over een valkuil met uitstekende bamboe stekels. Er zijn twee kuilen voor ieder team met daar boven de andere twee bamboe pallen. De 20 bamboe stukken vormen een puzzel die de team moeten oplossen. Met de hint; het loopt op van links naar rechts.
Omdat team rood met negen mensen is en team blauw met acht mensen. Waardoor Sergio Hasselbaink uiteindelijk wordt gekozen om niet mee te doen met de proef. Team rood heeft als eerste de brug af. En zet de brug over de valkuil met bamboe steken en bevrijden een van de twee opgehangen bamboe balken. Terwijl team rood al bezig is met de tweede balk bevrijden is team blauw nog steeds bezig met de brug in elkaar zetten.
Team Rood is bezig met de puzzel aan het einde van de race terwijl team blauw bezig was met de extra balken te bevrijden. Maar de brug valt halverwege uit elkaar. Uiteindelijk staan beide teams nek aan nek bij de laatste puzzel. Beide teams hebben geen idee wat de puzzel moet voorstellen. Maar Justine Marcella ziet in een keer de oplossing. De bamboe palen moeten met de verf er op "EEN-TWEE-DRIE" spellen. En zo wint team rood weer de immuniteitsproef. Team rood wint een groot pakket met kool, pepers en ui.
Op Titanen eiland zitten Thomas, Kiran en Kimmylien. Ze zit er behoorlijk door heen vanwege haar huid. Ze is verbrand en haar huid is ontstoken. "Ik kan me nergens anders op concentreren dan de pijn en de jeuk", zegt Kimmylien. Ze besluit toch op eigen wil de expeditie te verlaten. Vervolgens moeten Thomas en Kiran het weer tegen elkaar opnemen. In een loodzware proef met balans, evenwicht en gracht. Kiran heeft een flinke voorsprong op Thomas. Maar ze eindigen nek aan nek. Toch wint Kiran de proef en als prijs kiest hij een vlot voor wanneer hij terugkeert naar zijn team.  
Op dag zes is de immuniteit avond voor team blauw. Het team heeft al vele gesprekken onder elkaar wie zij er uit gaan stemmen. Tijdens de eilandraad zijn alle stemmen naar Rikkie gericht. Maar Rikkie maakt haar weg naar Titanen eiland. Of dit te maken heeft met het vertrek van Kimmylien is onduidelijk. Maar het is zeker het meest onvoorspelbare Expeditie Robinson tot nu toe.