De steenrijke familie van Wout Weghorst: zo verdienen zij hun geld

Entertainment
door Sophie
woensdag, 10 juli 2024 om 17:05
wout weghorst familie geld
Wout Weghorst, de Nederlandse spits afkomstig uit Twente, heeft zich tijdens het EK voetbal opnieuw bewezen als publieksfavoriet. Zijn cruciale rol in de overwinning op Polen deed zijn populariteit verder toenemen. Ondertussen heeft de familie van Weghorst, buiten het zicht van de voetbalfans, een succesvol bedrijf opgebouwd in de brandstoffensector, dat inmiddels miljoenen waard is.

Carrière Wout Weghorst

Wout Weghorst begon zijn voetbalcarrière in de lagere divisies van Nederland, maar werkte zich snel op naar hogere niveaus. Hij speelde voor clubs als FC Emmen, Heracles Almelo en AZ voordat hij internationaal doorbrak bij VfL Wolfsburg, Burnley en Manchester United. Momenteel speelt hij voor Hoffenheim in Duitsland. Weghorst werd een cultheld tijdens het WK 2022 in Qatar, waar hij bijna voor een stunt zorgde tegen Argentinië.

Tankstation Weghorst

Hoewel Wout de bekendste Weghorst is, heeft zijn familie ook succes geboekt in het bedrijfsleven. Zijn grootvader begon in 1931 met de verkoop van brandstoffen, en onder leiding van Wouts vader Frans groeide het bedrijf gestaag. Nu wordt het geleid door Wouts broer Niek en bezit het 135 AVIA-tankstations in Noord- en Oost-Nederland. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van € 324 miljoen, met een bescheiden winst van ongeveer € 9 miljoen.
Het is goed mogelijk dat veel mensen onbewust hun auto hebben volgetankt bij een Weghorst-tankstation. Het succes van zowel Wout als het familiebedrijf toont het doorzettingsvermogen van de familie aan. Terwijl Wout schittert op het voetbalveld, bouwt zijn familie een indrukwekkend zakelijk imperium op. De Weghorsts zijn kampioenen op meerdere fronten.