Déze deelnemers zijn te zien in B&B Vol Liefde 2024

Entertainment
donderdag, 14 december 2023 om 16:40
nieuwe kandidaten bb vol liefde
Vandaag kunnen we genieten van de aftrap van B&B Vol Liefde 2024. Maar liefst 11 B&B-eigenaren presenteren zich voor het Nederlandse publiek in de hoop de liefde van hun leven te bereiken. Uiteindelijk zullen 8 deelnemers doorgaan met hun zoektocht naar liefde. We hopen dat dit seizoen net zo'n liefdessucces wordt voor de kandidaten als het vorige.

Nieuw seizoen

Vanavond is B&B Vol Liefde: De Aftrap te zien op RTL 4 en voor degene die echt niet kunnen wachten is de aflevering nu al te zien op Videoland . Wij hebben de kandidaten die meedoen vast kort voor je op een rijtje gezet.

De kandidaten

Iris

Voor het eerst in de geschiedenis van B&B Vol Liefde
brengen we een bezoek aan Griekenland. B&B-eigenaresse Iris van 57 leeft al zes jaar in Spartos alsof ze Donna uit Mamma Mia is. " I k zoek nog mijn Pierce Brosnan" , grapt ze in de aftrap-aflevering. " Maar hij hoeft er niet zo uit te zien hoor" , lacht ze.
Haar accommodatie, bestaande uit drie azuurblauwe vakantiewoningen, ligt aan de Griekse zee. " Ik ben een doener. Ik ga niet heel de dag op een bedje liggen
", vertelt ze. Haar toekomstige partner moet daarin dus mee kunnen. " Het moet een man zijn die bij mijn levensstijl past. Hij moet nog actief zijn in het leven ", legt ze uit. " Ik hoop echt de liefde van mijn leven te vinden. Niet zomaar voor een avondje uit. "

Robert Jan

Na 28 jaar regelmatig Schotland te hebben bezocht, zette Robert Jan van 57 vorige zomer eindelijk de stap om er te gaan wonen. Hij verblijft nu in een royaal jachthuis in de ongerepte Schotse Hooglanden, gelegen in het dorpje Invergordon. Ik omschrijf mezelf als traditioneel, beschaafd, netjes en corporaal”, vertelt hij in de aftrap-aflevering. “Misschien wel als een oude kakker.” Hij zoekt dan ook een traditionele vrouw. “Iemand die begrijpt wat ik hier aan het doen ben.
Robert Jan kreeg 2,5 jaar geleden kanker. “Ik heb moeten vechten voor mijn leven. Maar daardoor zet ik wel makkelijker zo’n stap”, vertelt hij over de stap om een B&B te starten in Schotland.

Albert

Albert, 63 jaar oud, is de trotse eigenaar van een veertiende-eeuws kasteel gelegen in het Catalaanse La Bisbal D'Emporda. Hij staat aan het roer van een indrukwekkend hotel met dertien kamers, een kapel, twee zwembaden, twee restaurants en een personeelsbestand van 95 medewerkers. Dit alles heeft hij niet zomaar bereikt. “ Ik heb hier 22 jaar aan gewerkt ”, vertelt hij aan presentator Art Rooijakkers.
Albert, een sportieve man die dagelijks zijn rondje rent, ontplooit zich ook als creatieve geest. Zo heeft hij de grootste miniatuurversie van de Slag van Waterloo in elkaar geknutseld. Samen met zijn ex-vrouw, waarmee hij 23 jaar lang een relatie had voordat het recentelijk strandde, heeft hij zijn B&B opgezet. Uit dit huwelijk heeft hij twee prachtige dochters. Ondanks zijn recente periode als vrijgezel staat Albert open voor een nieuwe relatie en zegt: " Kom maar schatje. "
Hij heeft duidelijk voor ogen wat hij zoekt in een vrouw: “avontuurlijk, nog een beetje er goed uitzien, met levenservaring”.
Het liedje dat zijn nieuwe liefdeszoektocht symboliseert, is One More Time van Daft Punk. “Nog een keer verliefd worden.”

Mike

In de zomer beheert Mike van 36 samen met zijn vader een jetskibedrijf aan de Costa Brava in Spanje. Daarnaast is hij eigenaar van een B&B in Maganet De La Selva. Op dit moment is Mike al 2,5 jaar vrijgezel. " Mijn hart staat open voor iemand. Ik hoop dat ik ‘s avonds lekker gezellig met iemand kan koken en een filmpje kijken.”
Mike heeft tot nu toe altijd relaties gehad met Spaanse dames. “Ik voel dat het met een Nederlands meisje wat makkelijker is. Nederlandse vrouwen zeuren niet zo, die vinden alles goed. Ik sta daar nu echt voor open.” Hij zoekt een sportieve meid die ook van dieren houdt.

Arno

Arno van 46 is een geboren en getogen Achterhoeker die op zoek is naar een leuke man. Hij woont in het Franse dorpje Payzac in de Dordogne, waar hij vorig jaar een oud boerderijtje verwierf. Na een paar langdurige relaties is hij nu al vier jaar vrijgezel.
Arno houdt van klussen en werken in zijn moestuin. “Ik vind fit en gezond zijn belangrijk. In de sportschool aan apparaten hijsen doe ik niet, maar ik krijg wel genoeg beweging met het klussen.”
Hij vindt het belangrijk dat zijn toekomstige partner ook een fitte man is.

Anja

Anja is, op 70-jarige leeftijd, verre van een ouderwets dametje. Ze beheert in haar eentje een Chambre d'hôte in het Franse Biches. “Ik ben nog een hele vitale vrouw” , vertelt ze aan Art in de aftrap-aflevering. Hoe ze zo fit blijft? “Doordeweeks doe ik iedere ochtend de Omroep MAX oude lullen gym”, zegt ze doelend op het programma Nederland in Beweging. Hoewel haar lichaam nog prima functioneert, mag een man best wat taken van haar overnemen. “Het schoonmaken van de doucheputjes is minder leuk. Dat mag die man dan doen.”
In een ver verleden is Anja getrouwd geweest, zo vertelt ze. Kinderen heeft ze echter nooit gekregen. “Ik kan heel goed tegen stilte. Ik ben dan wel alleen, maar ik ben nooit eenzaam. Ik vind dat eenzaamheid ook niet een goed uitgangspunt is om naar een leuke partner om te kijken.” Van Art kreeg ze al een flesje champagne cadeau. We hopen dat ze die aan het einde van de rit kan delen met haar nieuwe partner!

Roland

In het Hongaarse Dioskal treffen we Roland van 59 aan. Hij had eerder al een B&B, maar besloot helemaal opnieuw te beginnen. Op een weiland verbouwt hij nu een pand tot een nieuw bed & breakfast, waar hij zelf ook woont. “Het is eigenlijk geen huis, maar een wijnkelder van origine”, vertelt hij. “Ik ben verliefd geworden op Hongarije. De natuur, de geur van het land, de rust, de wijnen en het lekkere eten.”
Roland is drie keer getrouwd geweest, maar nu alweer een paar jaar vrijgezel. “Ik heb een vrouw om mij heen nodig met de nodige humor, met pit en die tegen een stootje kan, want ik ben niet de makkelijkste.”

Henriette

Veertig jaar geleden verhuisde Henriette van 61 naar Italië om te trouwen met haar Italiaanse vakantieliefde. Echter liep dat huwelijk een paar jaar geleden stuk. Nu heeft ze geen behoefte meer aan een Italiaanse man. “Ik vind het moeilijk met Italiaanse mannen”, legt ze uit. “Die accepteren zelfstandige vrouwen niet zo. Dat past niet bij mij.”
Ze hoopt de ideale levenspartner te vinden, iemand die haar kan ondersteunen en bereid is om samen met haar naar het dorpje Cesarolo in Italië te verhuizen. “Ik kan goed alleen zijn, maar ik vind het niet leuk. Ik mis een maatje waar je altijd op kunt rekenen.”

Suzanne

Veertig jaar geleden startten de ouders van Suzanne van 58 een naturistencamping op het Franse platteland. Suzanne woont nu op een stuk grond in het plaatsje Naussannes met haar zoon, zus en zelfs haar ex. Haar zus en ex hebben de camping van Suzanne overgenomen, waar in de zomer gasten naakt kunnen kamperen.
“Je wilt hier je kleren niet aanhouden want het is hartstikke heet”, vertelt ze aan Art. Maar of die mannen gedwongen worden om hun kleren uit te trekken? “De mannen die geïnteresseerd zijn moeten daar wel voor open staan. Er zit een filosofie achter naturisme. Dat is respect voor de natuur en voor elkaar. Iedereen is hier wat vriendelijker en liefdevoller.” Naast haar voorkeur voor naakt recreëren, heeft Suzanne een passie voor schilderen. Ze studeerde zelfs cum laude af aan de kunstacademie.

Thijz

Thijz is campinghouder in het Franse Saint-Geniez-Ô-Merle. Maar daar blijft het niet bij. De 64-jarige omschrijft zichzelf ook als een kunstenaar en uitvinder. Sinds acht jaar is hij in het bezit van een afgelegen B&B. "Toen ik hier kwam was het heel ruw. Maar ik heb er keihard aan gewerkt. Ik heb hier alles zelf gemaakt” , vertelt hij. “Dit is mijn paradijsje. Ik hoop dat het ook het paradijsje wordt van iemand die hier graag wil komen om er samen aan te werken.”
Voor Thijz zijn simpele vragen het ding wat hij mist in zijn leven. “Wat ik mis is de vraag: ‘Heb je trek in koffie?’ of dat iemand tegen mij zegt: 'Je moet je scheren’. Het gaat mij om de eenvoud die daarin zit.”

Mirjam

We gaan met Mirjam onze grenzen even een stukje verder verleggen. De 52-jarige B&B-houdster bezit namelijk een lodge in Zuid-Afrika. Ze heeft in zeven verschillende landen gewoond, maar heeft zich nu gesetteld tussen de wilde dieren in het dorpje Hoedspruit. “Wij hebben geen hekken, dus de Big Five loopt tussen de vakantiehuizen door.”
Een toekomstige partner uit Nederland moet wel rekening houden met deze omstandigheden. “Ik heb enorm veel liefde te geven. Ik zoek iemand met humor. Als je hier geen humor hebt dan red je het niet”, vertelt ze over de omgeving waarin ze woont. “Het is go with the flow. Je moet heel flexibel zijn.”

Aanmelden

Mocht je op slag verliefd zijn geworden op een van de kandidaten dan hebben wij goed nieuws: je kunt je namelijk nog aanmelden! Bekijk in dit artikel hoe dat proces gaat.