Dit is het bizarre vermogen van de vader van Sarah van Soelen

Entertainment
door Noor
zondag, 16 april 2023 om 10:50
ontwerp zonder titel 66 1
Veel kennen de naam Sarah van Soelen vast wel, maar haar vader is ook geen onbekende. Rudolf van Soelen die ook wel de ‘Rotterdamse concurrent van Philips’ wordt genoemd. Hoe is hij zo succesvol geworden en kon hij zo'n groot vermogen opbouwen?

Rudolf van Soelen

Veel mensen denken het wel, maar het is niet zo. Rudolf van Soelen is niet de biologische vader van Sarah van Soelen. Haar 'echte' vader heet René Milan, maar daar heeft ze weinig tot geen contact mee. Sarah ziet Rudolf als haar 'echte' vader. Rudolf is een man die je een echte ondernemer kan noemen. In 1993 wist hij een succes te maken van elektronicabedrijf Electro-Cirkel dat werd opgebouwd in 1970. Het bedrijf is nu een van de grootste lampenfabrikant van heel Nederland. Het bedrijf mag tientallen miljoenen lampen per jaar produceren, maar Phillips blijft nog steeds de grootste. Electro-Cirkel heeft een marktaandeel van 22% en Phillips van 52%. Door het harde werk van Rudolf wist Electro-Cirkel zich omhoog te boxen en een echte concurrent te worden van het bedrijf Phillips. Het bedrijf heeft inmiddels achttien fabrieken in China zitten. Weinig mensen kennen het merk, maar grote kans dat je minimaal één lamp van hem in huis hebt staan.

Vermogen van Rudolf van Soelen

Rudolf is de directeur van Electro-Cirkel en dat brengt zeker wat geld in de portemonnee. Met zijn eigen lampenmerk Calex verdient hij zo ongeveer een half miljoen per jaar. Het bedrijf heeft zo'n 62 werknemers in dienst en maakte in 2019 44,1 miljoen omzet met zijn bedrijf. Electro-Cirkel groeit nog steeds, dus zal in de loop van de tijd meer en meer gaan opbrengen. Zijn vermogen zou nu dan ook al weer een stuk hoger liggen dan in 2019. Hij hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken over geldzaken.