Dit vinden luisteraars van het Songfestival-lied Joost Klein

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 01 maart 2024 om 16:00
realitynl 23
Joost Klein mag dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Donderdagmiddag was het zover: de release van Europapa. Inmiddels heeft het nummer al een hoop reacties gekregen, wat vinden luisteraars?
Met het nummer Europapa wil Joost Klein duidelijk maken dat geen enkele droom te groot is of onbereikbaar zal zijn. Het nummer is een ode aan zijn vader die is overleden toen Joost nog erg jong was. Het nummer is in het Nederlands geschreven en Joost heeft daar geen enkel moment over getwijfeld: "Ik heb het gedaan zoals ik het vetst zou vinden. En, het is toch een Nederlandse inzending," zegt de artiest tegen het ANP.

Hitpotentie

Twan van de Nieuwenhuijzen is voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS en zegt dat het nummer 'de grootste hitpotentie' heeft. "Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast." Joost heeft inspiratie gehaald uit de jaren 90.  "We hebben echt gekeken naar acts als 2 Unlimited en Vengaboys, tot aan Paul Elstak," zegt Joost. "Ze snappen dat het over mijn vader gaat. En dat het niet zomaar een 'joke-entry' is. Daar ben ik heel blij mee."

Reacties van luisteraars

Op X, wat voorheen Twitter was, reageren mensen massaal op het ingestuurde nummer. Het nummer is anders dan andere nummers doordat er kenmerken van happy hardcore in het nummer verwerkt zitten. De meeste fans lijken dit leuk te vinden. Zo reageren ze: "Het nummer van #joostklein is in basis wat ervan verwacht kon worden. Geestig, beetje gabber, geinig dansje. En met een surprise aan het eind." De ander zegt: "Weer eens wat anders dan een draaiorgel." Niet alle reacties zijn positief, zo hebben andere nog wel hun bedenkingen over het nummer. Zo reageert iemand: "Het is eh, weer eens wat anders.. 🤪" Fans reageren voornamelijk positief, al vinden andere het nog wel "wennen".