Douwe Bob is bereid zangcarrière in te ruilen voor het leger: 'Fijne plek'

Entertainment
door Lois
maandag, 25 maart 2024 om 9:46
douwe bob
Douwe Bob is bereid zijn zangcarrière in te ruilen voor het leger, mocht het er ooit op aankomen. De zanger, die eerder dit jaar een nieuw album heeft gelanceerd zou "ons land wel willen verdedigen" als dat ooit nodig is, vertelt Douwe aan het ANP. 

Oorlog

"Als onze grenzen worden bedreigd door oorlog, ben ik bereid ons land te verdedigen," zei Douwe Bob. "Ik geloof sterk in de bescherming van ons vaderland en onze families." De zanger is altijd veel bezig geweest met de staat van de wereld, vertelt hij wanneer het over zijn kinderen gaat. Daar is hij niet extra mee bezig nu hij vader is. "Volgens mij is de wereld nooit een hele fijne plek geweest", zegt Douwe.
De zanger denkt echter dat het beter met West-Europa gaat dan ooit. "Alleen nu hebben we de media van alle kanten en iedereen heeft een camera. Dat helpt natuurlijk ook niet mee."

Douwe Bob verslaafd

Hoewel hij zijn leven als "saaier" beschouwt sinds hij gestopt is met drinken, waardeert Douwe Bob de vooruitgang die hij heeft geboekt. Op Instagram uitte hij recent zijn dankbaarheid voor de mooie momenten die hij heeft mogen ervaren en de steun van zijn familie, vrienden en collega's.
Hij verbleef in december in Thailand in een afkickkliniek. Hij zei dat hij in het verleden zijn gedrag en zijn drinken goedpraatte omdat hij dacht dat dat bij hem hoorde.

Goedpraten

"Dat goedpraten is juist gevaarlijk, want dat betekent dat je je er ook vrij snel bij neerlegt", vertelde hij. Sinds hij stopte met drinken, leerde de zanger meer over zelfliefde en wat dat precies betekent: "Dat is ook voor jezelf vechten en dingen durven opgeven om er beter van te worden. Door die liefde misschien weer te voelen, want die voel je op een gegeven moment niet meer. Je voelt helemaal niets meer. Het concept zelfliefde vind ik nog lastig om te begrijpen."
De zanger blijft wel grenzen opzoeken, maar heeft daar nu andere manieren voor gevonden. Zo begint hij elke dag met een duik in het soms ijskoude water, zei hij: "Langzamerhand went het. In het begin is het een soort beest in je hoofd, nu is het gewoon leuk."