Douwe Bob is dankbaar: 'Een saai maar nuchter leven'

Entertainment
door Nienke
maandag, 18 maart 2024 om 13:26
realitynl 49
Douwe Bob is een lange tijd te vinden geweest in een afkickkliniek. Het lijkt erop dat Douwe dit achter zich heeft gelaten. De zanger deelt regelmatig hoe het met hem gaat op Instagram, ook al is het nu wel 'saaier'.
Douwe Bob is betrokken geweest bij een heftig incident in Abcoude waarbij hij betrokken is geweest in een vechtpartij. Zo heeft de zanger destijds de jongeren bedreigd en geslagen voor een supermarkt. Tijdens dit incident was Douwe onder invloed van alcohol en laat hij weten dat hij per direct hulp heeft gezocht om van de verslaving af te komen. Zo liet hij destijds weten voor zijn opname: "Deze verslaving maakt alles kapot en bezorgt mijn omgeving te veel problemen.”

Dankbaar

"Ik ben zo blij en trots dat ik de afgelopen maanden zoveel moois heb mogen doen. Ik voel me beter en dankbaarder dan ooit. Voor het leven, voor m'n familie en vrienden en ook voor de mensen met wie ik werk," schrijft Douwe onder zijn Instagram-foto. Zo geeft hij ook toe dat het leven soms wat 'saaier' is, sinds hij geen alcohol meer drinkt. "Daar moet ik ook eerlijk over zijn. Maar de kleuren zijn levendiger, muziek is mooier en het leven is simpelweg meer waard." Hij wil zijn volgers die kampen met verslaving dan ook graag steunen, besluit hij. "Ik geloof in jou."

Ontkenningsfase

Douwe vertelde in een interview met Leon Verdonschot dat hij misschien niet was gestopt met drinken als hij geen kinderen zou hebben. “Ik heb wel lang in een ontkenningsfase van het probleem gezeten. Maar je hebt wel gelijk, jammer genoeg: je kunt je fouten nu eenmaal niet voor je kinderen maken, die moeten het toch zelf ondergaan. Wat je wél kan doen, is je kinderen niet laten opgroeien met veel drank, zoals bij mij is gebeurd.” Douwe lijkt zich te realiseren dat niet dezelfde fout moet maken zoals hij zelf is opgevoed.