Emile Ratelband verliest voogdij over zoon: 'Ex brainwasht de kinderen'

Entertainment
door Lois
woensdag, 31 januari 2024 om 13:58
emile ratelband zoon
Emile Ratelband was destijds dolblij dat zijn zoon Emilio met hem mee verhuisde naar Thailand. Inmiddels woont zijn zoontje weer bij zijn moeder en doet zijn moeder er alles aan om haar zoon bij zich te houden, volgens Emile was dit in het verleden wel anders....

Emile Ratelband en Monica van Buuren

Emile Ratelband heeft in de zomer van 2022 zijn negende kind mogen verwelkomen in het Thaise Hua Hin. Eén van die negen kinderen is zijn 15-jarige zoon Emilio. Emilio woonde lang bij zijn vader in Thailand, maar hij wilde terug naar Nederland om hier zijn droom om profvoetballer te worden, na te jagen.
Maar hier begint het drama pas echt. Toen Emilio zich in augustus had moeten melden bij de genoemde instelling, liep hij weg van huis. Terwijl vader Emile paniek zaait over de vermissing , deelt moeder Monica op social media een heel ander verhaal.
Volgens Monica wordt haar zoon mishandeld door zijn vader en ze deelt zelfs een bericht van de Jeugd- & Gezinsbeschermers over een uithuisplaatsing die een maand eerder dan vermissing zou plaatsvinden. Emilio was overigens nergens te bekennen op de dag van uithuisplaatsing. De ouders van Emilio liggen al langer met elkaar overhoop, onder meer over de voogdij van de kinderen.

Rollen omgedraaid

Vorige week blijkt de rechter een besluit te hebben genomen 'De rechter heeft het ouderlijk gezag aan de moeder gegeven', vertelt Emile aan Story.
Het is één groot drama voor Emile. "Dit met als reden dat Emilio al tien maanden bij haar is. Dat is toch gewoon belachelijk?! En vergeet niet dat zij onze 16-jarige dochter Royce ook al sinds 2009 bij me weghoudt. Mijn dochter heb ik in 2016 voor het laatste onder begeleiding een keer mogen zien. Mijn ex, brainwasht de kinderen."
Monica doet er nu alles aan om haar zoon bij zich te houden, dat was volgens Emile in het recente verleden anders. "Ze antwoordde niet op telefoontjes of berichtjes van Emilio. Allemaal omdat hij mijn kant zou hebben gekozen. Ik heb negen keer met hem bij haar op de stoep gestaan en dan deed ze gewoon niet open. Wat voor moeder ben je dan?"

Ex Monica ligt dwars

Emile blijkt niet alleen te staan in zijn totale ongeloof over het feit dat Emilio's gezag aan zijn ex, Monica, is toegewezen. Zelfs de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg trekken hun wenkbrauwen op en hebben heel veel vragen over de gang van zaken. Binnenkort gaan ze naar de rechter "Zij vinden het ook verkeerd dat het ouderlijk gezag aan de moeder is toegewezen", "Ze willen zelfs een gesprek tussen Emilio en mij proberen te regelen. Maar ja, de moeder, ligt zoals gewoonlijk dwars", aldus Emile.