Erica Meiland deelt heftig nieuws over haar gezondheid: 'Voorstadium kanker'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 27 augustus 2024 om 13:15
erica meiland
Erica Meiland deelt in de start van 'Chateau Meiland En Route' heftig nieuws over haar gezondheid. Op advies van haar arts laat ze haar baarmoeder verwijderen, na een zorgwekkend uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker.

Chateau Meiland: En Route

De familie Meiland veroverde de harten van menig televisiekijker met hun avonturen in 'Chateau Meiland', waar ze een kasteel in Frankrijk kochten, emigreerden en het pand flink onder handen namen. Hun schreeuwerige gedrag en uitbundige persoonlijkheden zorgden voor een kijkcijferhit. Sindsdien zoekt de familie naar nieuwe projecten om in de spotlights te blijven. En dat is gelukt want het nieuwe seizoen 'Chateau Meiland: En Route' is elke maandag om 20.30 uur te zien is op SBS6.

'Saai leven'

Eerder liet Erica Meiland weten dat er van haar geen nieuw seizoen van 'Chateau Meiland' hoeft te komen, in ieder geval hoeft zij er geen deel van uit te maken. Ze heeft namelijk behoefte aan een normale baan. "Ik vind dat we een heel saai leven hebben. Dus er is geen reality meer mogelijk." Ondertussen geniet Martien Meiland nog steeds van de bekendheid en heeft Erica maar weer overgehaald voor een nieuw seizoen. En dit seizoen zal de familie met een camper door Zuid-Europa reizen. Je zou denken dat het een keer klaar is, maar dat is het voor de familie zeker niet.

Voorstadium van kanker

Erica vertelt in de eerste aflevering van 'Chateau Meiland: En Route' hoe uit haar laatste uitstrijkje bleek dat ze een voorstadium van kanker heeft. "Ik kreeg al snel het advies om de baarmoeder te laten verwijderen. Dus dat gaat binnenkort gebeuren." Dat gaat haar natuurlijk niet in de koude kleren zitten. "Er gaat wel heel veel door je hoofd natuurlijk, die hele machine gaat draaien." Maar, zegt ze: "Ik ben er inmiddels wel aan gewend dat dit gaat gebeuren."
Maxime Meiland schrok van het nieuws, maar zegt ook hoopvol: "Het is nog geen kanker, maar een voorstadium. Je bent er vroeg bij." Martien laat weten dat het gezin 'heel erg in shock' was. Het camperavontuur van de Meilandjes voor hun nieuwe realityreeks helpt Erica haar 'gedachten te verzetten'. "Als ik thuis kom kan ik meteen terecht en dan hopen dat ik een goed herstel heb."