Erica Meiland wil tv-carrière stoppen: 'Behoefte aan een normale baan'

Entertainment
door Sophie
donderdag, 11 juli 2024 om 13:09
vermogen erica meiland
Erica Meiland heeft laten weten dat er van haar geen nieuw seizoen van Chateau Meiland hoeft te komen, in ieder geval hoeft zij er geen deel van uit te maken. Ze heeft namelijk behoefte aan een normale baan.

Stoppen Chateau Meiland

De Meilandjes staan op het punt om een grote beslissing te maken over hun toekomst op televisie. Erica Meiland heeft in een interview met weekblad Party aangegeven dat een nieuw seizoen van Chateau Meiland over hun pensioen er waarschijnlijk niet meer inzit. ,,Ik vind dat we een heel saai leven hebben. Dus er is geen reality meer mogelijk, want we doen alleen het ontbijt voor onze gasten en dan gaan we naar huis en rommel ik een beetje in de tuin en Martien doet een dutje ’s middags. Kortom, er valt niks te draaien,” aldus Erica.
De kans is groot dat de familie Meiland binnenkort stopt met hun populaire realityshow. Erica geeft aan dat ze misschien wel iets heel anders gaan doen. ,,Misschien kappen we er wel gewoon mee en gaan we wat anders doen,” vervolgt ze. ,,We hebben weleens gezegd: zullen we een grote woonwinkel openen? Maar Montana wil niet meedoen en we willen geen concurrent van haar worden. Zo zitten we weleens te brainstormen over dingen, want je kan natuurlijk van alles doen.”

Erica Meiland wil tv-carrière stoppen: 'Behoefte aan een normale baan'

Hoewel de camera's misschien uitgaan, betekent dat niet dat Erica wil stoppen met werken. ,,Ik ben nu zestig en ik moet nog zeven jaar tot ik mijn AOW krijg. Ik vind het ook lekker om te werken. Ik moet er niet aan denken dat ik de hele dag thuis zou zijn.” Voordat ze bekend werd, werkte Erica bij een bouwbedrijf, iets waar ze met veel plezier op terugkijkt. ,,Gewoon lekker structuur, weet je wel. Daar verlang ik ook vaak naar terug moet ik zeggen. Naar een leuke baan, collega’s en een eigen computer, kantoor en een lekker kopje koffie ’s morgens, gewoon de focus op je werk.”
Ondertussen geniet Martien Meiland nog steeds van de bekendheid, hoewel Erica daar helemaal niets mee heeft. ,,Ik ga het liefst anoniem door het leven. Ik ben het liefst gewoon in de tuin, waar ik mijn oortjes in heb, niemand mij ziet en ik gewoon een beetje dom onkruid aan het plukken ben en bomen snoei.”