Eva Jinek stopt hij RTL en gaat naar AvroTros: 'Tijd voor iets anders'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 21 juli 2023 om 8:08
eva jinek rtl avrotros
Eva Jinek heeft bekend gemaakt dat ze RTL gaat verlaten en terug gaat naar de publieke omroep. Ze heeft namelijk getekend bij AvroTros.

Eva Jinek naar AvroTros

"Feestelijk nieuws, want ik mag een nieuw avontuur bekendmaken" , schrijft Eva Jinek op Instagram. Ze vertelt dat ze naar AvroTros zal gaan vertrekken. Ze kreeg van de publieke omroep een aanbod die ze echt niet af kon slaan. "Toen AvroTros me vroeg terug te keren naar de publieke omroep om samen met hen een programma te ontwikkelen waarin ik zowel mijn journalistieke kant maar vooral ook mijn hart voor cultuur een plek kan geven, werd ik meteen enthousiast. We hebben heel veel zin om de kijker daar straks mee te inspireren."
Vanaf begin 2024 zal ze te zien zijn bij de omroep. Ze gaat hier een programma maken dat wel iets anders is dan het programma dat ze nu maakt bij RTL. Het gaat een programma worden over actualiteiten en cultuur.
Voor nu doet Eva het nog eventjes rustig aan, ze is namelijk met zwangerschapsverlof. "Maar voordat ik wat dan ook op werkgebied kan doen, ga ik eerst mijn tweede baby ontmoeten en dat is – by far – het spannendste van allemaal."

Het vertrek van Eva bij RTL

Er gingen al langere tijd geruchten over het vertrek van Eva bij RTL en de impact dat het zal hebben bij de omroep. De contentdirecteur van RTL, Peter van der Vorst, reageert bij RTL Boulevard op het vertrek van Eva Jinek. ""Op een later moment gaan we de plannen voor onze samenwerking in detail uitwerken, maar eerst komt mijn baby en daar kijk ik nu natuurlijk heel erg naar uit.''
Als we de reactie van Peter moeten geloven, dan lijkt het erop dat het wel allemaal op een goede manier is gegaan. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het programma van Eva bij AvroTros.