Ewout Genemans is bezig met opnames voor Videoland: 'Bekende Nederlanders die afkicken'

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 16 april 2024 om 10:44
realitynl 43
Ewout Genemans is een bekende journalist en serie-maker waarin hij de mensen meeneemt in verschillende zaken. Hij laat vaak 'het echte wereldje' zien in plaats van wat er wordt geschetst. Zo nu komt hij ook met een aangrijpend onderwerp.

Ewout Genemans

Na grote documentaires op zijn naam te hebben staan zoals: Bureau Arnhem, Rotterdam, Hofstad en heeft hij andere series op Videoland staan. Ewout laat de realiteit achter een bepaald onderwerp of scene zien, dit is niet altijd zo positief dan het lijkt. Hierdoor neemt hij zijn kijkers mee in een wereld, die anderen liever geheim houden.

Bekende Nederlanders afkicken

Naast Bureau Maastricht, waarvan de opnames nog maar net afgerond zullen zijn, heeft Ewout wat nieuwe plannen door laten schemeren. Ewout kondigt aan op Instagram dat hij naar een afkickkliniek gaat in Zuid-Afrika. Zo zegt hij over de serie tegen RTL Boulevard: "We horen natuurlijk regelmatig verhalen van bekende Nederlanders die gaan afkicken in Zuid-Afrika, maar in deze serie gaan we voor het eerst kijken hoe het er echt aan toegaat in zo'n kliniek."

Grote namen

Het zal ons allemaal niet ontgaan zijn dat er veel bekende Nederlanders naar het tropische land afreizen om van hun verslavingen af te komen. Zo gingen Koen Kardashian, Dave Roelvink en Gordon hem al voor om een afkickproces aan te gaan. Sommige bekende Nederlanders praten er heel openlijk over, andere zijn wat meer gesloten. Koen Kardashian geeft bijvoorbeeld toe dat hij altijd al verslaafd is geweest en Dave Roelvink heeft vaker nog een terugval gehad.

Te zien op

Het is maar goed dat Ewout een documentaire hierover maakt, dan kan het publiek zien hoe het achter deze afkickklinieken er aan toe gaat. In de serie gaat hij in gesprek met verslaafden met verschillende achtergronden. Hij volgt hen tijdens de behandeling en krijgt zo een inkijkje in het afkickproces. De documentaire is te zien vanaf 22 mei op Videoland.