Expeditie Robinson aflevering 5 en 6: '18 kandidaten'

Entertainment
door Eva
maandag, 07 oktober 2024 om 9:07
expoooo
De afgelopen twee aflevering van Expeditie Robinson waren vol wendingen en nieuwe onthullingen. De titanen maken een terugkeer en de teams worden door elkaar gewisseld. Justine is het tweede expeditie lid die het spel verlaat.

Aflevering 5 

Justine wordt verwelkomd op titanen eiland. De vuursteen van team blauw is nog steeds verdwenen en leidt tot geen eten. 
Bij de immuniteitsproef moeten de teams een schip frame uit het water halen. Als het schip frame aan land ligt moeten ze een puzzel maken die als bodem dient voor de boot. De boot moet los gehakt worden van het touw en daarna te water gaan. Het team dat als eerste de boot bij de pilaar in het water wint de proef. Team blauw verliest de proef en bij terugkeer naar het eiland beginnen de groepjes gelijk met complotten.
Hoe minder kandidaten erover blijven in het kamp hoe moeilijker het is om iemand weg te stemmen en daardoor hebben Hamza en Farja allebei evenveel stemmen gekregen en moesten tegen elkaar een duel doen met het balanceren van munten op een zwaard, de munten van Hamza waren een stuk kromer dan die van Farja en daarom ging het balanceren moeilijker en verloor Hamza toch de eilandsraad. 
Thomas en Kiran hebben hun laatste strijd der titanen. Het is een proef met veel concentratie en het balanceren van blokjes. Kiran wint de proef en heeft de keuze tussen twee prijzen; een zandloper of een extra stem. Kiran kiest voor de zandloper hoewel hij nog niet weet waar het voor dient.

Aflevering 6 

De tiende dag van de expeditie begon met veel regen voor expeditieleden, ook begint de honger erg toe te slaan. Justine verlaat toch naar eigen keuze de expeditie.
De titanen Thomas en Kiran keren terug naar hun kampen met hun gewonnen prijzen. Ook mogen zij hun nieuw teams uitzoeken. Ze houden de teams bijna hetzelfde, Julie en Ymre gaan wisselen van team blauw naar rood en sluiten aan bij Thomas. Ellemieke, Ouassima en Jamie gaan naar team blauw bij Kiran.
Als immuniteitsproef met het nieuwe team moeten de leden een schatkast uit een kooi onder het water halen en daar vier bamboestokken mee losmaken waarmee ze een doolhof kunnen bedienen. Het doolhof balanceert hoog op een paal die je alleen maar een van de deelnemers kan zien wanneer die hoog op een schommel zit. Vier van de leden balanceren het doolhof en luisteren naar het persoon in de schommel om de bal uit het doolhof te krijgen. Als de bal uit het doolhof valt dan moeten de kandidaten op een helling klimmen en het hele team naar boven krijgen. Het team wie als eerst boven is en de bal in de houder legt wint.
Tijdens de proef kunnen de teams ook zakjes met tokens pakken waar extra stemmen in zitten. Bij team blauw pakt iedereen een zakje, maar team rood maakt de afspraak alleen een zakje te pakken als ze voorliggen. Sergio verbreekt de afspraak en pakt als enige van zijn team een zakje.
De teams gaan nek aan nek. Thomas en Jamie zitten in de schommels om de doolhof puzzel op te lossen en de richtingen te communiceren waar de bal heen moet. Team blauw krijgt de bal als eerst uit het doolhof en klimt een voor een naar boven. Team rood volgt hun snel op en klimt sneller naar boven en haalt de achterstand in. Toch heeft team blauw iedereen op de helling terwijl Timor van team rood als enige nog op de grond stond. Team blauw wint niet alleen de proef, maar hebben ook ieder een zakje. Hoewel Thomas zijn team vol met spierkracht zit, heeft ze dat niet geholpen met de immuniteitsproef en moeten daarom naar de eilandsraad. Sergio had net het vertrouwen van zijn team teruggewonnen, maar hij was als enige in het team die een zakje had gepakt. Het was een rood kruis en zijn team nam het hem erg kwalijk bij de eilandsraad. Nadat Sergio zeven stemmen tegen zich heeft gekregen had Timor nog een duidelijke boodschap voor Sergio; 
"Wij vinden jou allemaal als groep een fantastische guy en je hebt me support op moment dat ik het ook lastig had maar een ding dat toch heel lastig was voor de groep is dat je soms heel onvoorspelbaar kan zijn in je emoties hoog en laag waardoor we niet altijd weten waardoor we niet altijd weten wanneer we nou wel op je kunnen bouwen en wanneer niet en bij de laatste proef liet je toch wel echt zien dat je niet een volledige team speler bent en toch wel voor jezelf hebt gekozen en als wij dit als team willen winnen dan moeten we allemaal dezelfde kant opkijken."
Sergio wordt naar wraak eiland gestuurd waar Rikkie en Hamza op hem wachten en hij zijn terugkeer naar de competitie kan plannen. Momenteel bevinden zich nog 18 deelnemers in het spel.