Expeditie Robinson aflevering 4: 'Mijn expeditie is vervloekt'

Entertainment
door Eva
maandag, 23 september 2024 om 9:09
expoooo
De vierde aflevering van Expeditie Robinson. Sergio is al twee keer eerder bezweken bij de proeven, daarom ligt hij niet lekker in de groep. Ook Rikkie is weggestemd door haar team en verblijft daarom op titanen eiland. 

Expeditie Robinson aflevering 4

Rikkie bouwt haar onderkomen op Titanen eiland. Team blauw heeft al twee mensen moeten wegsturen. Daarom is team blauw vast beraden om de immuniteitsopdracht te winnen.
"Wij zijn een beetje getransformeerd van team gezellig naar team hyperfocus", zegt Farja Farvardin als ze op de boot zitten naar de nieuwe proef. 
Hoewel Segio zich wilde bewijzen naar zijn team en zijn circus verleden wilde gebruiken om te laten zien dat hij goed op rollende tonnen kan balanceren. Kon hij zichzelf niet bewezen doordat hij samen met Joy een rode steen trok en daarom niet mee kon doen aan de proef. De proef moet 7 tegen 7 zijn. 
Als proef moeten ze op een ton balanceren die op twee balken ligt over de oceaan. Ze moeten de ton naar de ander kant lopen terwijl ze erop staan. Aan de andere kant hangen stokjes aan touwen die ze moeten pakken. In totaal vijf. Om balans te houden houdt de kandidaat vast aan een touw en aan de andere kant van het touw houdt de rest van het team vast op het platform.  De stokken die de teams moeten verzamelen die moeten ze in een paal op het platform steken als er vijf stokken in de paal zitten dan valt de vlag. De vallende vlag bepaald het winnende team. 
Zowel Vincet Visser, Marijn kuipers en Billy Dans vielen in het water. Van beide teams is de helft al te water gegaan voordat ze ook maar een stok kunnen pakken. Na anderhalf uur heeft alleen team blauw twee stokken. Timor Steffens is als eerste van het rode team die een stok weet te bemachtigen. Na een halve middag weet toch team blauw hun eerste proef te winnen. 
Op Titaten eiland gaan Thomas en Kiran weer tegen elkaar op. Ze moeten op een paal balanceren en zichzelf vasthouden aan een balk. Terwijl ze bezig zijn met de loodzware proef, zijn de mannen gezellig nog met elkaar aan het kletsen. Uiteindelijk mogen ze niet meer op de paal balanceren en moeten ze aan de balk blijven hangen. Thomas van der Vlugt wint de proef. Thomas moet daarom kiezen een BBQ voor zijn team later of een pizza voor hem en Kiran. Thomas neemt de pizza mee terug naar het eiland.
Tijdens het pizzafeestje op Titaten eiland en het complotten sluiten bij team rood voor de immuniteitsavond. Is team blauw hard op zoek naar de vuursteen. Hamza heeft de steen voor het laatst gehad en het humor in de groep is erdoor flink gedaald.
Sergio kreeg ook veel kritiek over zich heen via social media na de aflevering. Tijdens een gesprek met zijn team 's avonds aan het vuur zegt Sergio dat zijn expeditie sinds het begin al vervloekt is en wijze zijn teamgenoten dat hij in een boze bui gezegd heeft naar huis te willen. Sergio kan zichzelf niks herinneren van zijn uitspraken en stormt boos af. Dit kost hem net niet zijn hoofd en Justine Marcella wordt ook naar Titanen eiland gestuurd. Na de vierde aflevering zitten er nog steeds 19 kandidaten in het spel.