Familie Gillis geeft update over toestand Mark Gillis: 'Voor het eerst hoop'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 09 juli 2024 om 13:12
mark gillis vriendin
De familie Gillis heeft een update gegeven over de toestand van Mark Gillis, die onlangs in kritieke toestand is opgenomen in het ziekenhuis.

Mark Gillis ziekenhuis

Op vrijdagavond 28 juni is Mark Gillis, zoon van Peter Gillis, in ernstige toestand in het ziekenhuis beland. Zijn gezondheidstoestand verslechterde snel, waardoor artsen besloten hem in een kunstmatig coma te brengen en op de intensive care te plaatsen. Uit medisch onderzoek bleek dat Mark een longontsteking had, maar de precieze oorzaak - virus of bacterie - was nog onduidelijk. Mark vecht momenteel voor zijn leven.
Rondom zijn toestand deden veel geruchten de ronde. De familie Gillis deed slechts één publieke mededeling en vroeg om rust zodat ze zich op Mark konden richten. Verhalen dat artsen er niet in slaagden om hem uit het coma te halen, werden ontkracht door de familie.

Familie Gillis geeft update over toestand Mark Gillis: 'Voor het eerst hoop'

De familie Gillis heeft een update gegeven over de gezondheidstoestand van Mark. Ze zijn tevreden over de zorg die Mark krijgt van het medisch personeel. De artsen en verpleegkundigen zijn bekwaam, betrokken en nemen ruim de tijd voor zowel Mark als zijn familie.
Helaas heeft Mark tijdens zijn ziekenhuisopname een tweede longontsteking opgelopen, ditmaal veroorzaakt door een bacterie in het ziekenhuis. Hij vecht al negen dagen voor zijn leven. Er is een nieuwe behandeling met antibiotica gestart en er zijn voorzichtig positieve signalen. De ontstekingswaarden en koorts beginnen te dalen en andere medische parameters verbeteren.
Tot verrassing van de familie deed Mark vandaag kort zijn ogen open. Hoewel de vooruitzichten gunstig lijken als deze trend doorzet, blijft de situatie onzeker. Op de intensive care en in het leven zijn er geen garanties, maar de familie hoopt dat dit het begin is van verder herstel voor Mark.