Gedragscursus is een flop: Wilfred Genee binnenkort alleen aan VI-tafel

Entertainment
door Nienke
woensdag, 03 april 2024 om 9:40
realitynl 120
Sinds het nieuws bekend is dat alle medewerkers van Talpa een e-learning respectvol gedrag moeten afronden, is de sfeer voor de VI-mannen omgeslagen. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat Wilfred Genee in Vandaag Inside zo meteen in zijn eentje aanschuift.

Vandaag Inside

Wilfred Genee presenteert samen met Johan Derksen en René van der Gijp het bekende programma Vandaag Inside. Onlangs is het nieuws naar buiten gekomen dat alle medewerkers van Talpa Network, RTL en de NPO verplicht zijn om een gedragscursus te volgen. Deze regeling geldt natuurlijk ook voor Talpa-baas John de Mol. De heren van Vandaag Inside zitten natuurlijk niet te wachten op zo'n gedragscursus.

"Krankzinnig"

Johan liet eerder al weten wat hij van deze regel vind en dat hij de cursus niet wil doen en René was het hier voorheen ook mee eens. Wat blijkt, René heeft zich er toch nog overheen kunnen zetten en zegt het volgende: "Ik heb vanmorgen tien minuten naar die test zitten kijken. Het is echt té krankzinnig, het gaat helemaal nergens over," laat hij weten. "Die filmpjes moet je een kind van 4 niet laten doen. Ik laat ze lekker door mijn zoon doen. Ik ga niet een half uur naar die onzin zitten kijken." René gaf verder geen uitleg over zijn uitspraken.

Schorsen

Talpa, NPO en RTL hebben een Mediapact gesloten met elkaar. De cursus respectvol gedrag is een e-learning die alle medewerkers van de bedrijven moeten afronden. Deze samenwerking is ontstaan en opgericht als gevolg van de misstanden bij The Voice of Holland. Het doel van deze cursus is het ongewenst gedrag in het medialandschap van Hilversum tegen te gaan. Of deze maatregel al het ongewenst gedrag tegen zal gaan, moet nog blijken. Alle medewerkers moeten deze cursus vóór 12 april 2024 hebben afgerond. Als dit niet het geval is, dan vindt er een schorsing plaats. Waarop Wilfred reageert: "Dan zit ik dus binnenkort in mijn eentje."