Groot verdriet in Chateau Meiland: 'De herinneringen blijven'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 21 november 2023 om 9:52
afscheid nadege chateau meiland
De Meilandjes ontvingen in september een bijzondere gast in Code Rosé. Niemand minder dan hun voormalige huishoudster Nadège kwam voor het eerst naar Nederland. In de meest recente aflevering is te zien dat ze weer terugkeert naar Frankrijk en dat viel Nadège en de familie Meiland zwaar.

Nadège Coffinet

Nadège Coffinet maakte haar entree in het tweede seizoen van Chateau Meiland . Waar eerst alles goed ging tussen haar en de familie, was er de laatste tijd wat onenigheid tussen de ex-huishoudster en de Meilandjes. In 2022 werd de strijdbijl begraven en was er een emotioneel weerzien op het chateau, dat werd overgedragen aan een nieuwe eigenaar.
In diezelfde periode kreeg Nadège kanker. De Meilandjes steunde haar in deze moeilijke periode en beloofde haar naar Nederland te halen zodra ze weer beter was. En zo gezegd zo gedaan: Nadège heeft een bezoek gebracht aan ons kikkerlandje.

Metamorfose

Het was alweer even geleden dat de familie Meiland Nadège had gezien. De Française had daarom, voordat ze naar Nederland kwam, alvast een foto van zichzelf opgestuurd. Erica Meiland herkende haar bijna niet. "Zij is zo afgevallen" , zegt ze over Nadège.
Ook Martien Meiland reageert geschokt: "Oja, wat is ze dun! Ze ziet er goed uit en leuk dat haar." En Martien valt nog iets op: "Het lijkt wel alsof ze een andere bril op heeft. Die ronde bril heeft ze niet meer. Ik vind het enig."
De familie maakt zich wel enige zorgen om de Française, die een lange tijd ziek is geweest. Maxime Meiland vraagt zich vooral af hoe het nu met haar gaat en of ze zich een beetje goed voelt. "Ze zou wel rustig aan moeten doen" , heeft Martien hierop te zeggen. "Ze moet 's middags wel even slapen want zij is nog niet bij kracht." Maxime heeft gelijk haar woordje klaar op de uitspraak van haar vader: " Daar ben jij natuurlijk niet rouwig om?" Martien geeft eerlijk toe: "Nee, dan kan ik ook even liggen."

Emotioneel afscheid

Nadège heeft een week lang in Nederland bij de Meilandjes vertoeft. Tijdens een tripje naar Amsterdam heft de familie nog een laatste keer het glas met Nadège voor ze weer teruggaat naar Frankrijk. De Française is zichtbaar emotioneel tijdens dit moment: "Een hele mooie week. Ik ben blij jullie weer te hebben gezien." Erica reageert daarop: "Wij jou ook. Wij zijn ook erg tevreden."
Iedereen is dan ook in tranen bij het afscheid nemen van elkaar. "Het was heel leuk. Dankjewel, Claire vond het ook heel leuk om je weer te zien" , zegt Maxime tegen Nadège. De Francaise mag dan wel terugkeren naar Frankrijk, maar ze is zeker van plan om nog eens terug te keren naar Nederland. "De vakantie is voorbij. We gaan weer naar Limoges. Nederland is erg mooi. Ik kom zeker terug. De herinneringen blijven, heel erg bedankt!" , sluit ze af.