Grote rel ontstaan bij bloedstollende Wie Is De Mol?-finale: 'Flink geduwd'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 12 maart 2024 om 15:39
wie is de mol
De bloedstollende finale van Wie is de Mol? 2024 werd zondag door 2,1 miljoen mensen gretig bekeken, maar het blijkt dat niet iederéén positief is over de uitzending. Zo is er een heuse rel ontstaan rondom het live-evenement.

Anna Wie is de Mol?

Na tien weken vol speculaties en molacties kwam eindelijk het verlossende antwoord: wetenschapsjournalist Anna Grimbére bleek de bedrieger. Zij probeerde een seizoen lang de prijzenpot, die voorafgaand aan de finale uit 8585 euro bestond, zo laag mogelijk te houden en geld weg te spelen. "Ik vind het geweldig om mee te maken", zei Anna in een eerste reactie. "Ik heb tranen in mijn ogen."
De lezers van het AD wezen vlak voor de finale wetenschapsjournaliste Anna aan als hoofdverdachte. Van de ruim 14.000 stemmen in onze poll stemde 47 procent op de wetenschapsjournaliste. Ruim 28 procent verdacht Rosario en 26 procent van de stemmen ging naar Fons.

Rel finale Wie is de Mol?

Ondanks haar succesvolle deelname ontstond er een rel rondom de finale, die zaterdagavond in het Vondelpark in Amsterdam plaatsvond. In de podcast Tina's TV Update deed presentatrice Tina Nijkamp een boekje open over de controverses. Ze onthulde dat AVROTROS exclusieve tickets had aangeboden aan leden, waardoor ze vooraan konden staan om de winnaar en verliezer goed te zien.
Echter, het evenement was benauwd en er werd flink geduwd en getrokken. Op beelden die via privéberichten werden gedeeld, was het duidelijk te zien. De beloofde grote schermen ontbraken, en de meet-and-greet verliep te snel om er echt van te kunnen genieten.

Geld terug

Nijkamp deelde ook positief nieuws: de teleurgestelde bezoekers krijgen hun geld terug. De kaartjes voor de finale kostten tien euro. "De AVROTROS heeft dit aan mij laten weten via mail. Sterker nog: ze gaan de hele finale evalueren over wat er mis kon gaan!"
Het voorval werpt een schaduw over het feit dat ook Shownieuws-gezicht Tooske Ragas deelnam aan het programma afgelopen seizoen...
Beeld: AVROTROS