Het extreem grote vermogen naast de blunders van de Meilandjes

Entertainment
door Nienke
dinsdag, 27 februari 2024 om 16:00
maximemeiland 79534783 2968308256526617 4646727096426552392 n
Naast stormlopend Chateau Meiland, hebben de Meilandjes ook een aantal mislukte ondernemingen. Maar dat kunnen ze veroorloven, want het vermogen van de Meilandjes blijft nog steeds groeien.
Een "Meiland" zijn is een drukke bezigheid. Zo hebben Martien, Erica en Maxime er al miljoenen mee verdiend. Maar niet alle plannen zijn altijd even goed uit de verf gekomen, er zijn namelijk ook enorme blunders.

Bestsellers

De Meilandjes hebben drie zeer goed verkochte biografieën op hun naam staan: Martien Meiland – Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer (2020), Erica – De motor achter de Meilandjes (2021) en Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! (2023). Maar aan de biografie van Maxime zit toch wel een nare kant. Aan de waarheid in de biografie van Maxime wordt er hier en daar getwijfeld, er is zelfs sprake van een rechtszaak. Maar volgens schattingen hebben de Meilandjes aan de biografieën een miljoenenwinst overgehouden.

Afleveringen

Chateau Meiland is een goed ontvangen programma op de Nederlandse buis, maar wat levert het op? De familie Meiland mogen zich rekenen tot miljonairs. Zo verdiend hoofdpersoon, Martien met één aflevering van Chateau Meiland, zo'n 50.000 euro. Dit is seizoenstotaal 600.000 euro. Andere familieleden verdienen zo'n 200.000 euro per seizoen. Maar buiten hun eigen programma's verdienen de Meilandjes ook nog genoeg bij. Zo hebben ze vaak gastrollen in andere programma's en verdienen ze met hun social media ook geld in samenwerking met sponsordeals.

Blunders

Niet iedere zet van de Meilandjes is succesvol geweest. Zo heeft Maxime geprobeerd om een kledingbranche op te zetten. Zo zou de kleding die Maxime tegen een aardig prijsje verkocht, spot goedkoop op AliExpress te bestellen zijn! SBS6-klusprogramma Petit Chateau, wat Maxime samen met Montana presenteerde, was geen daverend succes. Maar op de blunders na, spant Martien de kroon met een vermogen van ruim 3 miljoen euro. Dit kan alleen maar meer worden met alle tv-programma's en samenwerkingen die nog zullen komen in de toekomst.