Zie hier: BOOS komt met schokkende tweede aflevering over The Voice of Holland

Entertainment
door Sophiewoensdag, 24 augustus 2022 om 20:34
this is the voice boos
Tim Hofman blies heel Nederland (en de rest van de wereld) omver toen hij op 20 januari naar buiten kwam met een nieuwe aflevering van BOOS. Dit keer ging het niet over studenten die boos zijn op hun huisbaas of Tiktokkers die het geld van hun samenwerkingen niet ontvangen. Er kwam een aflevering naar buiten over de schandalen die zich achter de schermen bij The Voice of Holland afspelen. Dit is de vorm van herhalend (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
This is The Voice, aflevering 1
We hoorden verschillende slachtoffers praten over hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag met zowel Marco Borsato, Ali B als Jeroen Rietbergen. The Voice of Holland werd per direct van de buis gehaald en het enige wat we van de drie desbetreffende persoon hebben gehoord destijds zijn roddels en geruchten.
De aflevering was een aflevering vol schokkerende inzichten waar velen van ons niks van hadden verwacht. Toen alles een beetje duidelijk werd, kreeg de aflevering ineens een onverwachte wending: 'tv-baas' John de Mol kwam zijn verhaal doen. Tim Hofman vroeg hem de hemd van het lijf, maar deze getrainde mediaman liet zich amper uit over de aantijgingen.
Sinds de aflevering hebben wij nog maar weinig gehoord over het vervolg van de aflevering. We hebben wel meerdere verhalen gehoord van mensen die melding hebben gedaan tegen de drie personen, maar daar bleef het wel bij. Vandaag komt hier verandering in en kunnen we kijken naar de nieuwe aflevering van Tim Hofman met zijn focus op, nogmaals, The Voice of Holland.
Één ding hoeven we in ieder geval niet te verwachten. John de Mol heeft aangegeven niet mee te werken aan de nieuwe aflevering.
De nieuwe aflevering van BOOS over The Voice of Holland
In de vorige aflevering van BOOS over The Voice of Holland hebben we John de Mol gezien die uitleg geeft over de situatie met Jeroen Rietbergen. Hij geeft aan dat er één geval van grensoverschrijdend bij hem is gemeld in april van 2019. Het zou hierbij gaan om een slachtoffer gaan van Jeroen Rietbergen. Echter kwamen ze er bij BOOS al vrij snel achter dat er veel meer gevallen zijn gemeld bij John de Mol. Naar mate van tijd kwamen er steeds meer verhalen naar boven dat John de Mol veel meer zou weten.
In de aflevering worden een aantal grote namen behandeld en er wordt benoemd wat hun rol is binnen The Voice of Holland: John de Mol, Linde de Jong, Rick Brug en contactpersoon.
Is John de Mol wel eerlijk? BOOS lijkt het deze aflevering te ontkrachten, dit komt door een audiotape die ze hebben ontvangen.
In januari 2022 besluit een werknemer naar aanleiding van de aflevering te bellen met 'contactpersoon', zij zouden beide vol verbazing naar het gesprek van John de Mol in aflevering één hebben geluisterd. Gelukkig werd dit gesprek opgenomen. John zou BOOS namelijk iets niet verteld hebben.
Waarom hebben zowel de contactpersoon als Rick Brug, die in het gesprek genoemd werd, zo vol verbazing naar het gesprek met John de Mol zitten kijken? Rick en Linde zouden namelijk samen naar John de Mol zijn gegaan met een verslag over de aantijgingen tegen Jeroen Rietbergen. John geeft zelf ook aan dat hij één melding heeft gehad over Jeroen, maar in de tape spreken ze zowel van het slachtoffer waar John over spreekt als over een ander slachtoffer.
'Contactpersoon' zou zijn ingeschakeld nadat er signalen kwamen vanuit een kandidaat over Jeroen Rietbergen. Maar in de tape hebben ze het ook over een medewerker die melding heeft gemaakt en waarnaar er geen actie is ondernemen. Dat heeft John de Mol ons dan weer niet verteld. Het is nog niet alles, verderop in de tape spreekt 'contactpersoon' over een dossier van vier vrouwen die melding hebben gedaan over grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. John de Mol zou hier volgens 'contactpersoon' zelf een terugkoppeling op hebben gegeven. Het zou volgens hem 'nooit meer gebeuren'.
Er wordt in de aflevering van drie scenario's gesproken. Drie scenario's van wat er hier gebeurd zou kunnen zijn en waarom John eigenlijk niet de juiste informatie deelde in de vorige aflevering.
Scenario 1: John heeft in de vorige aflevering gelogen. Er zijn verschillende bewijsstukken waaronder appjes dat John wel degelijk van meerdere vrouwen gehoord zou hebben.
Scenario 2: Rick en Linde vertelde een deel van het verhaal aan John. Ze zouden alleen vertellen over de kandidaat en niet over de medewerker. Als dit het geval is, zou John onbewust niet de waarheid vertellen aan Tim in de vorige aflevering.
Linde en Rick worden beide door Tim persoonlijk gebeld. Linde lijkt niet echt gediend te zijn van het belletje. Hierna wordt Paul gebeld, om te regelen dat er opnieuw een gesprek komt met John de Mol. Ook Rick wordt gebeld, maar die antwoordt dat ze voor vragen naar de communicatieafdeling van het bedrijf kunnen gaan.
Er worden een aantal mailtjes naar verschillende betrokkenen gestuurd. Echter lijkt iemand de waarheid niet te spreken, want iedereen spreekt elkaar tegen. Er klopt iets niet, maar waar zit de kink in de kabel? John en Linde zouden zogenaamd niks van alle aantijgingen te weten.
Een aantal feiten op een rijtje:
1. Meerdere bronnen zeggen direct met Linde contact te hebben gehad.
2. Het gedrag van Jeroen was al jaren bekend bij The Voice.
BOOS werd echter nog een keer beschuldigd van een vooropgezet plan.
Bij ITV gaan Tim en Marije nog één keer langs met wat vragen aan Rick Brug. Echter was er geen afspraak met Rick en wilde ze hen voor de rest niet te woord staan.
Ook bij Talpa kan niemand hen te woord staan, wel worden er documenten voor zowel John als Linde afgegeven.
De conclusie van de aflevering
BOOS heeft geprobeerd in contact te komen met Jeroen Rietbergen zelf om met hem te praten over de aanpak van John de Mol. Hier werd door hem echter nooit op gereageerd. Rick Brug heeft ook niets meer gezegd, behalve dat alles aan ITV zou hebben verteld.
Bronnen vertelden zich bij Linde gemeld te hebben na grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. Echter zou zij niet of laat acteren. Linde werkt nog steeds als leidinggevende bij Talpa.
De grote vraag is: "Wie wist wanneer nou wat?" Hier zouden Rick, Linde en John een antwoord op hebben, maar of ze die gaan geven is een andere vraag. Wie weet later meer.
Zie hier de nieuwe aflevering van BOOS - This is The Voice part 2: