Jaimie Vaes legt tijdelijk de drank neer: 'Alles draait om balans'

Entertainment
woensdag, 24 januari 2024 om 16:47
ontwerp zonder titel 2024 01 24t142134267
Door de feestcultuur op het Spaanse eiland Ibiza voelt Jaimie Vaes de druk om mee te doen met een gezellig glaasje alcohol. In haar column voor 'Grazia' beschrijft ze haar voornemen om wat te minderen en meer balans te brengen in haar alcoholgebruik.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine

Jaimie Vaes en Lil' Kleine hebben geruime tijd een relatie gehad, waarin ze samen een zoontje verwelkomden en zelfs verloofd waren. Helaas begonnen er barsten te ontstaan in hun relatie, en er deden talloze geruchten de ronde dat het niet goed ging tussen hen. Er zou veel ruzie zijn geweest, met zelfs beschuldigingen dat Lil' Kleine Jaimie mishandelde tijdens hun conflicten.
De situatie escaleerde uiteindelijk op Ibiza, waar het koppel een heftige ruzie had. Jaimie kwam bebloed de receptie van het hotel binnen, en uiteindelijk werd Lil' Kleine gearresteerd. Na dit incident maakten ze het weer goed en brachten ze in opdracht van hun management een video uit om te benadrukken dat er niets aan de hand was.
Echter werd de situatie later serieuzer toen er een video opdook waarin Jaimie tussen de autodeur zat en Lil' Kleine deze dichtsloeg. De video verspreidde zich snel over het hele internet, wat uiteindelijk leidde tot de breuk van het stel.

Jaimie Vaes stopt met alcohol

" Als je bij het ontbijt een mimosa bestelt, kijkt niemand daarvan op ", zegt Jaimie over Ibiza. " Er is altijd wel een etentje of een feestje.
" In haar sociale kring merkt ze bovendien op dat het soms als vreemd wordt beschouwd als je géén alcohol drinkt. " Dan komt het welbekende 'ééntje dan'-argument naar bovendrijven ", schrijft ze. " En voordat je het weet sta je weer op een feestje. "
Daarom neemt Jaimie het besluit om een periode zonder alcohol in te lassen. " Ik denk dat het goed is om weer wat meer naar buiten te gaan, lekker te bewegen, veel slaap te pakken.
"Ze heeft dat al eerder gedaan, zo deelt ze mee. " Reflecterend op het afgelopen jaar vond ik de periode dat ik helemaal geen alcohol dronk en heel gezond leefde heel fijn.
"Jaimie merkte dat dit een aanzienlijke invloed had op haar mentale welzijn. Ze voelde zich energieker, ervaarde een ontspannen en gefocuste gemoedstoestand en beweerde zelfs alerter te zijn.

Nooit meer een mimosa?

Betekent dit dat Jaimie nooit meer een mimosa zal bestellen bij haar ontbijt? Nou, dat ook weer niet. " Het is echt niet mijn plan om nooit meer te drinken. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet van een drankje hou ", vertelt ze. Jaimie geniet van een smakelijk wijntje en een avondje uitgaan. " Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Alles draait gewoon om een beetje balans. "