Johan Derksen reageert op ontstane ophef: 'Nederland slaat door'

Entertainment
door Lois
donderdag, 11 april 2024 om 9:56
johan derksen
Voor de camera van Shownieuws hebben Wilfred Genee en Johan Derksen gereageerd op de ontstane ophef over de uitspraken van Johan over Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop.

Johan Derksen Habtamu de Hoop

Het aantal klachten tegen Johan Derksen na zijn uitspraken in Vandaag Inside over Kamerlid Habtamu de Hoop loopt snel op. Tot woensdagavond zijn er al bijna 130 binnengekomen bij Discriminatie.nl. Het landelijk meldpunt beraadt zich nog of aangifte wordt gedaan tegen Derksen, zoals ook de Friese organisatie De Jongfryske Mienskip ‘sterk overweegt’. Ondertussen houdt Talpa Network zich opvallend stil, niet bereikbaar voor commentaar.

Reactie

Johan zei dinsdag dat De Hoop geen Fries is, omdat hij daar niet geboren is, zoals Johan zelf 'geen Surinamer is'. Verschillende politici hebben gereageerd op de uitspraken van Derksen. Ook demissionair premier Mark Rutte spreekt zijn steun uit aan De Hoop. Op X laat hij, in het Fries, weten dat hij het bericht op X een goede reactie vindt van De Hoop. "En Johan, knoop dit in je oren!"
In reactie op de commotie heeft Johan Derksen aan weekblad Privé laten weten dat Nederland "volkomen doorslaat" en dat hij zich er "niet druk om maakt". Hij stelt dat er slechts twee instanties zijn die over hem mogen oordelen: de rechter en John de Mol. "Ik denk dat het vooral bij Johan de onbekendheid met Habtamu is. En ook een beetje de 'ouderdomheid', laat ik het daar op houden", reageert Wilfred Genee.

Dom

Eerder liet De Hoop in een video op X weten zich niet druk te maken om de uitlatingen van de voetbalanalist. "Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zoveel tijd en zin in deze flauwekul", aldus de politicus.
In Shownieuws stelt Evert Santegoeds dat het feit dat Johan niet op de hoogte was van de achtergrond van De Hoop bewijst dat hij 'zijn oordelen alleen baseert op vooroordelen'. "En dat is dom. Had je je wel verdiept, had je meteen gedacht: wat is dit voor talent? Die jongen komt goed uit zijn woorden, zo indrukwekkend." Maar, waar maken we ons eigenlijk druk om als De Hoop zelf en Johan Derksen er beide geen punt van maken?