Joost Klein keert terug naar het songfestival

Entertainment
door Eva
maandag, 21 oktober 2024 om 17:30
download
Het lijkt nog niet zo lang geleden dat Joost Klein Nederland vertegenwoordigde met het nummer Europapa. De kandidaat die Nederland dit jaar gaat vertegenwoordigen moet voor het einde van de maand zijn bepaald. Joost Klein staat weer op de lijst, zal hij hiermee nu wel de kans krijgen om te winnen?

Diskwalificatie  

Joost Klein had een veel belovende kans om het Eurovisie-songfestival 2024 te winnen met zijn hit Europapa. Alleen net voor de finale werd Nederland gediskwalificeerd. Dit was het gevolg van een ’dreigende beweging’ van Joost Klein naar een Zweedse cameravrouw. Na onderzoek van de Zweedse justitie bleek dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan overschrijdend gedrag. Dit was echter bevonden nádat de finale plaatsvond. Volgens AVROTROS was de diskwalificatie buitenproportioneel en was er niet lang genoeg over nagedacht. Ondertussen weten we dat er geen juridisch bewijs is voor wangedrag van Joost Klein, hiermee kan Joost zich dus terugplaatsen in de competitie.

Tweede kans

De AVROTROS moet een nieuw kandidaat zoeken voor het Eurovisie Songfestival 2025 en Joost Klein staat wederom op de lijst. Het zou een logische keuze zijn om hem terug te sturen vanwege zijn populariteit en een nieuwe kans om de finale te bereiken.
Popmuziekkenner Johan van Slooten denkt dat Nederland een grote hit kan maken bij het Europese publiek als we Joost opnieuw naar het Songfestival sturen. 'Dat is het overwegen waard', zegt hij. 'Maar de verrassing zal volgend jaar weg zijn. In Malmö wist hij iedereen te verpletteren met zijn optreden. Als hij volgend jaar weer meedoet, moet hij wel met een heel goed nummer en een knaller van een act komen. Het wordt lastig om Europapa te overtreffen. In die zin is het een grote gok. Zelf geeft hij op zijn sociale media aan heel graag opnieuw te gaan. En op zich is dat het belangrijkste. Dat er iemand meedoet die graag wil.'