Werd Joran van der Sloot betaald voor de documentaire op Videoland?

Entertainment
door Indy
woensdag, 25 oktober 2023 om 17:30
biechtvanjoran thumb
Joran van der Sloot is nu te zien in de Videoland-documentaire De Biecht van Joran. Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft twee jaar lang gesprekken gevoerd met Joran, waaruit een vierdelige serie is ontstaan. Krijgt Joran betaalt voor zijn rol in de documentaire?

De moord op Natalee Holloway

Het verhaal begint in 2005 toen de toen 18-jarige Natalee Holloway uit Alabama verdween op het Caribische eiland Aruba. Ze werd voor het laatst gezien met Joran, die destijds 17 was. Joran beweert dat hij na een avond stappen, met veel drank en drugs, met Natalee naar haar hotel werd gebracht. Vervolgens wandelden de twee hand in hand over het strand.
In een nieuwe verklaring zegt Joran dat de situatie daar escaleerde. Hij wilde gemeenschap met Natalee en naar eigen zeggen zette hij hier ‘enige druk’ op. De Amerikaanse tiener gaf Joran ‘erg onverwachts’ een knietje tussen zijn benen. Uit woede trapte Joran Natalee in haar gezicht, waardoor ze hard op de grond viel. In plaats van hulp te bieden, greep hij een zware steen en sloeg haar ermee op het hoofd. Haar verwondingen waren zo ernstig dat Joran dacht dat ze niet meer in leven was. In paniek sleepte hij haar naar de zee en duwde haar lichaam het water in. Verbazingwekkend genoeg is haar lichaam nooit gevonden.

De Biecht van Joran

Deze opzienbarende verklaring komt naar buiten via de Videoland -documentaire De Biecht van Joran van misdaadverslaggever John van den Heuvel. De documentaire kwam tot stand tijdens de onderhandelingen tussen Joran en de Amerikaanse justitie. John sprak herhaaldelijk met de 36-jarige Joran en ontving schriftelijke verklaringen, die in de documentaire als ‘zijn dagboek’ worden aangeduid. Hierin vertelt Joran in detail hoe hij de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005 op het strand van Aruba zou hebben vermoord.

Heeft Joran er iets aan verdiend?

Het is geen geheim dat Joran eerder geld heeft verdiend aan interviews en zijn eigen boek over de Natalee Holloway-zaak, en dat hij al dit geld gelijk heeft vergokt, maar heeft hij ook iets verdiend aan De Biecht van Joran ? Dit vroeg een volger onder een bericht van Videoland op Instagram.
Het antwoord van Videoland is nee: "Hij heeft er niet voor betaald gekregen." Toch zit het sommige mensen niet helemaal lekker dat Videoland wél verdiend aan de serie. "Joran krijgt er niks voor, maar Videoland en John van den Heuvel wel. Die verdienen hier dik aan" , luidt het in de reacties.
Volgens een ander is het juist belangrijk dat documentaires als deze bestaan om mensen te behoeden. "De moeder van Natalee heeft gewoon contact met John en zoekt zelf de media op. Wees blij dat er zulke series worden gemaakt; er lopen meer Jorans rond. Dat er maar een hoop mensen zijn die zich niet meer inlaten met dit soort figuren" , zegt een volger. Volgens hem is het ook niet meer dan normaal dat John wordt betaald voor het maken van de documentaire. " Ga jij wel eens voor niets werken?"