Kandidate The Voice doet een boekje open over Marco Borsato: 'Hij belde mij 's nachts op'

Entertainment
door Denise
donderdag, 23 maart 2023 om 8:59
ontwerp zonder titel 81
Een oud kandidate deed mee aan The Voice of Holland. Tegen haar werd gezegd dat zij een plekje zou krijgen in de finale, maar tijdens het programma werd ze 'vernederd'.

Kandidate The Voice gebeld 's nachts gebeld door coach

Babette van der Vlugt deed mee aan het programma in 2012. Hier kwam ze bij coach Marco Borsato terecht en haalde de liveshows. Plotseling werd zij in 2015 gebeld door Marco in de nacht, hij had een verzoek voor haar. "Ik weet het nog, 8 juli 2015, werd ik in de nacht gebeld. Door mijn coach Marco." Dit zegt zij in de Youtubeserie En Dan? "Om 1 uur 's nachts of ik ervoor opens stond om weer mee te doen. "
Zo zou Marco haar beloven om de finale te halen. "Toen dacht ik: als dit de deal is, dan doe ik het gewoon. Uiteindelijk stond ik rond 13:00, 14:00 in de middag, mijn nummer al te zingen. Toen waren ongeveer 12 uur verder. "

Niks blijkt waar

Toen Babette weer meedeed aan de audities kwam ze terecht bij Team Marco, Babette vertelt dat Marco deed alsof hij niet doorhad dat ze voor een 2e keer meedeed. Hoewel Marco haar beloofde om in de finale te komen, lag ze eruit bij de volgende ronde: 'The Battles'. "Die repetities, daar voelde ik al wel wat. Er werd minder met mij gecommuniceerd. " Babette vond het nummer ook niet leuk dat ze moest zingen. "Als je dan iemand belooft om naar de finale te gaan, doe dan ook iets waar ik goed in kan uitblinken. Ik voelde wel iets in de lucht hangen, dat ik dacht: ik heb daar geen meer op. Dat vond ik wel heel eng."
Ineens was het zo dat Marco wel koos voor de tegenstander van Babette. "ik dacht: even serieus, ik kan helemaal niemand vertrouwen. Ik wilde ook echt een knopje hebben waardoor ik door de grond kon zakken. Ik wilde verdwijnen. " Babette was klaar met haar coach. "Ik hoefde Marco niet meer te spreken. Ik kon hem niet meer aankijken ook, dus die heb ik ook niet meer gesproken."
Ze verwachtte dit nooit van hem. "Ik vertrouwde hem inderdaad wel. Ik denk dat hij inderdaad ook wel een seintje heeft gekregen van hogerop. Ik denk niet dat hij degene is die het uiteindelijk beslist. (...) Het feit dat dat gewoon niet aan mij door is gebriefd, dat vind ik bijna onmenselijk."
Babette heeft het idee dat het ook niet helemaal eerlijk gaat met het stemmen van de kijkers. Over het einde van haar Voice-avontuur vertelt zij: "Ik voelde hem al aankomen. Bij de repetities en de loopjes die je dan al doet, uiteindelijk zagen we structuur. Dus de mensen die dan weggingen dachten we: 'A', maar die zijn continu 'B' of 'A' die dan weggaat zeg maar. En nu zat ik ook bij het andere team bij de loopjes om weg te lopen en toen dacht ik al: 'volgens mij gaat er iets fout hier, volgens mij zit ik er niet bij."
Ze vervolgt: "Of het nu helemaal met 'bellen, sms'en, doe dit', of dat het nu helemaal fair gaat, weet ik niet, want ik denk dat ze het wel echt van tevoren al weten van: die laten we doorgaan. "
Je kunt de video hieronder bekijken.