Katja Schuurman reageert op gevangenisstraf Thijs Römer: 'Juiste keuze'

Entertainment
door Lois
woensdag, 20 maart 2024 om 9:45
katja schuurman
Katja Schuurman heeft voor de camera van Shownieuws voor het eerst gereageerd op de gevangenisstraf van haar ex-man Thijs Römer. Het nieuws over de een maand durende straf van Römer is algemeen bekend, maar de details bleven tot dan toe onbevestigd. Nu is bevestigd dat hij op een aparte afdeling, bekend als de 'sobere afdeling', zijn straf uitzit.

Thijs Römer gevangenis

De acteur meldde zich vrijdag bij de gevangenis om zijn celstraf uit te zitten, opgelegd wegens het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Shownieuws spreekt Katja dinsdag bij de boekpresentatie van sterrenvisagist Angelique Woudenberg.
Over de veroordeling van haar ex-man zegt ze onder meer: "Ik denk dat het heel goed en verstandig is dat hij het hoger beroep heeft ingetrokken." En: "Ik denk dat hij nu de juiste keuze heeft gemaakt door de straf te nemen die hem is opgelegd."

Hoger beroep

Thijs Römer besloot eerder deze maand af te zien van hoger beroep, nadat de rechtbank in Assen hem in augustus veroordeelde voor online zedendelicten met minderjarige meisjes. Hij kreeg een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een maximale taakstraf van 240 uur. Bovendien moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.
De acteur ging dus in eerste instantie in hoger beroep, omdat hij zich niet herkende in het vonnis, maar zag daar later van af. "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting van afgelopen zomer", zo stelde hij.

'Tweede kans'

Katja Schuurman hoopt dat als Thijs zijn straf heeft uitgezeten dat hij dan wel de kans krijgt om zijn leven opnieuw op te pakken en dat hij de juiste keuze heeft gemaakt om zijn straf te accepteren. "Het is niet fraai wat er is gebeurd, maar hij heeft geen mensen vermoord en hij verdient gewoon een tweede kans." Ook Peter, de vader van Thijs, vind dat hij een tweede kans verdiend. "Op een gegeven moment moet zo'n zaak worden afgerond. Iedereen verdient een tweede kans."