Katja Schuurman naar Sri Lanka om aan zichzelf te werken: 'Niet alleen maar feest'

Entertainment
door Sophie
maandag, 12 augustus 2024 om 14:28
katja schuurman pikant
Katja Schuurman heeft ons wederom verblijd met een update uit haar kleurrijke leven, en dit keer komt het bericht van niets minder dan de andere kant van de wereld. Katja heeft zichzelf getrakteerd op een reis naar een tropisch eiland, waar ze hard aan zichzelf werkt.

Katja Schuurman alcoholmisbruik

In een recent interview met Bridget Maasland wierp Katja Schuurman een blik op haar verleden en bekende ze dat ze regelmatig naar de fles greep. Niet zomaar, natuurlijk, maar om die ongemakkelijke situaties te doorstaan die ze liever had vermeden. “Ik drink dus ook veel, omdat ik veel dingen doe die ik liever niet wil doen", zei Katja eerlijk. Het is inderdaad een zwaar leven, vol verplichtingen zoals feestjes waar je eigenlijk niet wil zijn en werkafspraken die net iets te spannend zijn. En wat doe je dan? Juist, een goed glas wijn om het allemaal wat draaglijker te maken.
Maar, zoals dat gaat in het leven, kwam Katja uiteindelijk tot een inzicht. Ze ontdekte dat ze eigenlijk vol zat met ‘wilskracht en plichtsbesef’, wat haar blijkbaar naar een leven leidde waar ze liever niet echt bij wilde zijn. Gelukkig voor haar besefte ze dat het ook anders kan. “Ik kan ook een leven leiden waar ik wel bij wil zijn en waarbij ik mezelf niet hoef te verdoven", zei ze wijs tijdens de podcast van Bridget. Hoewel ze toegaf dat ze dit inzicht wel wat eerder had willen krijgen, vooral in de laatste jaren van haar relatie met Freek, besloot ze nu dat het tijd was voor een nieuwe start.

Katja Schuurman naar Sri Lanka om aan zichzelf te werken: 'Niet alleen maar feest'

En zo vinden we Katja nu op een resort in Sri Lanka, waar ze zich volledig wijdt aan haar persoonlijke groei. "Nou, dat ‘naar binnen gaan’ is niet alleen maar een feest hoor. Pfff... Ik snap wel waarom ik dat zo vaak op allerlei manieren probeer te voorkomen", schreef ze in haar Instagram-post, maar voegde er snel aan toe dat het allemaal ‘goed’ is.
Katja reflecteert op haar innerlijke zelf en benadrukt dat er al veel moois in haar is, maar dat er ook nog genoeg te leren, te overwinnen en te verwerken valt. Als kers op de taart liet ze haar volgers weten dat ze net een Shirodhara-behandeling had gehad – dat is zo’n ontspannende hoofdmassage, voor wie het niet wist.