Marco Borsato duikt niet langer onder: 'Weer onder de mensen'

Entertainment
vrijdag, 01 december 2023 om 17:10
ontwerp zonder titel 2023 12 01t140009280
Op donderdag kwam Marco Borsato na geruime tijd weer naar voren. Op Instagram reflecteerde hij emotioneel op een bijzondere mijlpaal: de 25e verjaardag van zijn zoon Luca. De verjaardag werd goed gevierd, zoals te zien is op beelden gedeeld door zijn dochter Jada, waar Marco ook aanwezig was tijdens een zeer gezellig verjaardagsdiner.

Vervolging Marco Borsato

van onzedelijke handelingen met een minderjarig meisje. De aangifte tegen Marco volgde op berichten over grensoverschrijdend gedrag van de zanger, die al enkele maanden circuleerden op online roddelkanalen.
Vlak voor de aangifte liet de zanger via zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops weten het OM te hebben verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van deze roddels. Ook ontkende hij de insinuaties. De aangifte van de 22-jarige vrouw noemde hij later. " Duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek. "
De zanger zei met vertrouwen uit te kijken naar de uitkomst. Niet lang daarna deed hij een tegen aangifte tegen de vrouw en haar moeder wegens valse aangifte, smaad en laster. Voor deze zaak is nog geen verdere beslissing genomen.

The Voice Of Holland

De zaak rond het zedendelict staat los van het onderzoek dat eerder door het OM werd uitgevoerd naar aanleiding van misstanden rond het programma The Voice of Holland. Na een uitzending van het onlineprogramma BOOS kwamen er begin 2022 bij de politie vijf aangiftes binnen van mogelijk strafbare zedenfeiten en twintig meldingen van mogelijk ongepast en grensoverschrijdend gedrag gepleegd door medewerkers van het programma.
Ook Marco werd daarin betrokken. In maart van dit jaar maakte het OM bekend dat het onderzoek naar wangedrag van Marco rondom The Voice werd geseponeerd. Rapper Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen worden echter wel vervolgd.

Luca reageert op de vervolging

Luca Borsato heeft recentelijk in de podcast 30 MINUTEN RAUW van Ruud de Wild gesproken over de situatie met betrekking tot zijn vader. " Ik weet wel iets meer ", vertelde hij. " Maar ook niet alles. Dus het is voor ons heel gevoelig om daarover te praten, naast dan het feit dat we er eigenlijk ook niks over kunnen zeggen, aangezien we misschien wel het hele proces verstoren. Dus ik denk dat het beste voor iedereen is dat wij allemaal ons mond houden. "
" Wat mij boos heeft gemaakt
", reageerde Luca ook op een vraag hierover van Ruud. " Natuurlijk weten wij iets meer dan dat er geroepen wordt. En veel mensen horen één kant van het verhaal omdat mijn vader op dit moment niks zegt in de media, wat denk ik de slimste keuze is. Omdat het allemaal eerst onderzocht moet worden kan hij zijn verhaal niet doen. En wij weten dat verhaal wel. "

Marco aanwezig bij verjaardag

In de Instagram Stories van Jada is haar vader duidelijk te zien. Hij was dus vanuit zijn woonplaats Alkmaar naar Amsterdam gereisd, waar het verjaardagsfeestje blijkbaar plaatsvond.
marco