Marco Borsato kan niet normaal over straat: 'Hij wordt nageroepen'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 03 oktober 2023 om 10:49
marco borsato luca borsato vervolging
Luca Borsato , de zoon van Marco Borsato , laat zich in de podcast van Ruud de Wild uit over de vervolging van zijn vader. Hoe ziet hij het?

Marco Borsato vervolgd

Vorige maand werd er bekend dat Marco Borsato vervolgd gaat worden voor ontucht met een destijds minderjarig meisje. Het vermeende slachtoffer beweert dat zij door de zanger is betast en deed aangifte tegen hem wegens 'onzedelijke handelingen'. Marco en zijn advocaten vinden de beslissingen onbegrijpelijk. Wanneer de rechtszaak voor zal komen, is nog niet duidelijk.

Zoon Luca Borsato

Luca Borsato vertelt in de podcast van Ruud de Wild over zijn vader en de vervolging. "Maar wat mij boos gemaakt heeft, is omdat wij natuurlijk iets meer weten dan dat er geroepen wordt" , vertelt hij. "Veel mensen die horen één kant van het verhaal. Ook omdat mijn vader op dit moment niks zeg in de media, waarvan ik wel denk dat dat de slimste keuze is."
Ook vertelt Luca dat zij wél het hele verhaal weten en anderen niet. "Hij kan zijn verhaal nog niet doen en wij weten dat verhaal wel. Plus wij weten met welke specifieke individuen dan wel mijn pa, dan wel de vrouwen in kwestie... Over wie we praten, zeg maar. Dus ik weet iets meer, maar ook niet alles."

Niet naar de supermarkt

De dingen die wij dagelijks doen, zijn voor Marco Borsato absoluut niet vanzelfsprekend meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan even boodschappen doen in de supermarkt. "Hij gaat niet heel veel per definitie fysiek naar de Jumbo of naar de Albert Heijn. Dat doet hij niet superveel. Af en toe wel hoor. Af en toe haal ik wat als er wat nodig is. Maar meestal bestelt hij dan gewoon zijn boodschappen."
Luca kan niet wachten tot alles achter de rug is en als Marco zijn verhaal kan doen. "Kun je dan weer samen naar de Jumbo? Is dat wat je zegt?" , vraagt Ruud de Wild. Luca hoopt van wel. "Dat zou toch ideaal zijn?" , zegt hij. "Dat je naar de Jumbo kan zonder dat mensen per definitie op een hele minachtende manier naar je staren? En het valt in Alkmaar allemaal nog wel mee hoor, want Alkmaar is best wel een heel nuchter volk. En kennen hem in die zin."
Marco wil simpelweg niet het risico lopen dat iedereen naar hem kan roepen wat ze willen.