Marco Borsato vertrekt naar Italië: 'Afscheid nemen bestaat niet'

Entertainment
door Lois
donderdag, 11 april 2024 om 9:00
marco borsato
Het blijft de vraag of Marco Borsato ooit nog op het podium zal staan. Dat is iets waar de zanger zelf ook over na zou denken. Sterker nog: bronnen uit de omgeving van Marco onthullen aan weekblad Story dat Marco overweegt om definitief naar het buitenland te verhuizen..

Marco Borsato

Na heel veel jaren in het vak is Marco nog steeds een van de meest bekende en succesvolle Nederlandse zangers. In de jaren ’90 brak hij door in de Nederlandse popmuziek en in de jaren daarna won hij talloze prijzen en scoorde hij hit na hit. Jarenlang is Marco getrouwd geweest met Leontine Ruiters en samen kregen zij drie kinderen: Luca, Jada en Senna. Marco en Leontine zijn inmiddels een paar jaar gescheiden, maar Leontine blijft hem wel steunen.
Als je Marco nu tegenkomt op straat, zou je kunnen denken dat hij zich klaarmaakt voor een ontspannende dag thuis, compleet met een joggingbroek en een bierbuik waar menig bierliefhebber jaloers op zou zijn. Ja, we hebben het over de foto die Edwin Smulders deelde in Story. Hij oogt vermoeid en een stuk dikker. Sinds de ernstige beschuldiging aan zijn adres staat Marco Borsato niet meer op het podium, maar zit hij kennelijk veel thuis.

Grensoverschrijdend gedrag

Heel Nederland weet dat Marco in de beklaagdenbank zit. Marco kwam onder vuur te liggen toen zijn naam werd genoemd in de The Voice-uitzending van BOOS over grensoverschrijdend gedrag. Maar het Openbaar Ministerie zag toen geen reden om hem te vervolgen. Vermoedelijk komt Marco pas in 2025 voor de rechter, het duurt allemaal belachelijk lang.

Verhuizen naar Italië

Zijn optredens zijn al drie jaar stilgelegd en wanneer de zaak in 2025 dient, zit Marco al vier jaar thuis. En wat het vonnis van de rechter ook zal zijn, het blijft de vraag of Marco ooit nog op het podium zal staan. Dat is iets waar de zanger zelf ook over na zou denken. Sterker nog: bronnen uit de omgeving van Marco onthullen aan weekblad Story dat Marco overweegt om definitief naar het buitenland te verhuizen. Tja, wie kan hem dat kwalijk nemen? Zou jij hier willen blijven als je bekend stond als de 'Afscheid nemen bestaat niet'-zanger maar nu vooral bekend staat als de man met de bierbuik en  juridische problemen?
Waar wil Marco heen? Hoewel een van zijn favoriete vakantiebestemmingen Bonaire is, schrijft Story dat de kans klein is dat de zanger daarheen verhuist. Logischer is Italië, waar zijn vader vandaan komt én waar Marco een villa bezit. Overigens zal Marco voorlopig nog in Nederland te vinden zijn, want áls hij vertrekt, zal dat pas na de rechtszaak zijn.