Marieke Elsinga reageert op haar onsmakelijke grappen: 'Slap excuus'

Entertainment
door Lois
woensdag, 27 maart 2024 om 9:03
marieke elsinga
Marieke Elsinga deed onrespectvol over rapper Def Rymz op de radio. Met de vraag of het nummer "Zak zak zak" gedraaid zou worden tijdens het zakken van Def's kist in de grond. 

Marieke Elsinga Def Rymz

En het bleef niet bij deze misplaatste grap, tijdens een recente ochtendshow begon collega Annemarie over een top 10 van beste nummers voor een begrafenis. Ondanks de terechtwijzing van Mattie Valk, fluisterde ze toch nog eens "zak zak zak".
Luisteraars zijn enorm boos en hebben zich bij Yvonne Coldeweijer gemeld. Ook hebben veel luisteraars zich onder de foto van Marieke Elsinga uitgesproken. "Een beetje respect was gepast geweest", "Respectloos!!!" en zelfs een familielid van Def Rhymz sprak zich uit, benadrukkend hoe respectloos en belachelijk ze de opmerkingen vond.

'Sorry'

Marieke heeft later via haar Instagram-verhaal haar excuses aangeboden voor haar onsmakelijke grappen. Marieke heeft een bericht in haar insta-story geplaatst "hier even een bericht van mij omdat ik op de radio onsmakelijke 'grappen' heb gemaakt over Der Rhymz. Vandaag kreeg ik daar een hele hoop reacties op. In alle eerlijkheid was ik mij hier, tot de berichtgevingen, nog niet van bewust. Ik ben alleen op dat moment live te horen op de radio, waardoor de grap niet meer tussen 'twee vrienden' wordt gemaakt, maar op een plek waar iedereen het kan horen en ik daarmee de familie en naasten heb gekwetst. Laat duidelijk zijn, ik wil mijn uitleg niet inzetten als slap excuus. Ik heb gewoon een lelijke en domme fout gemaakt. Dus bij dezen: sorry." 

Ongepast

Ze beweerde dat ze zich er niet van bewust was, maar Yvonne Coldeweijer noemde dit alsnog een slap excuus. Ze wees erop dat Marieke heel goed wist dat haar opmerkingen ongepast waren, vooral omdat Mattie Valk haar er meteen op had aangesproken tijdens de uitzending.
Het is niet de eerste keer dat Yvonne Coldeweijer zich uitlaat over Marieke. Eerder heeft ze Marieke al bekritiseerd door te beweren dat "alles is bedacht" in de ochtendshows. Marieke kan beter plaats maken voor iemand anders, zoals Miljuschka Witzenhausen, om het risico van het verliezen van luisteraars te vermijden.