Mark Rutte is het kijkcijferkanon van Vandaag Inside

Entertainment
door Denise
dinsdag, 14 maart 2023 om 9:49
ontwerp zonder titel 42 2
Mark Rutte was maandagavond te zien in het programma Vandaag Inside. Dit zorgde voor een kijkcijfer record voor het programma. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er 1,5 miljoen mensen voor de buis gekluisterd zaten. Het oude record was 1,3 miljoen.

Mark Rutte in Vandaag Inside

De komst van Rutte was een kijkcijferkanon van Vandaag Inside. Vooraf zorgde de uitzending eerst voor wat opschudding. Zo zou er zijn gezegd dat Mark Rutte wat eisen stelde. Van hem mochten er geen Groningers, toeslagenouders of boeren in de studio zitten. Later ontkende hij dat hij dit heeft gezegd. Rutte zei dat hij zijn komst juist in het programma 'het hoogtepunt' vond van de campagne rond de Verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voor Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen was het zeker een hoogtepunt. Nog nooit waren er zoveel mensen die naar het praatprogramma keken, maar liefst 1.496.000 kijkers. Het vorige record was 1,3 miljoen kijkers in april 2022, hier bood Derksen uiteindelijk geen excuses aan voor 'het kaarsen verhaal'.
Het programma Vandaag Inside stond op de derde plek van de best bekeken programma's op maandag. Het NOS journaal en Van Onschatbare waarde werden met 1.532.000 kijkers en 1.760.000 kijkers beter bekeken. Dat hebben ze goed gedaan bij Vandaag Inside!
frivh 4wyaaf2pb 64103dce04c83